pronizon
pronizon
molim vas imam strasno loseube zadnjih par godina sam imala niz zdravstvenih problema imam multipl sklerozu i miasteniju gravis pa sam zbog slozenosti lecenja i pojave nekih novih oboljenja zbog uzimanja pronizona koji pijem 10g.veoma cesto bila u bolnici u prethodne 4g.a za to vreme zubi su mi otisli skroz sad me je sramota da odem negde dato sredim jel sam nailazila nazalost na strasno grube i cudne zubare cak sto vise da ne kazem bezosecajne pogotovo za nas ljude koji imamo neke hronicne tegobe sad bi molila da mi neko odgovori zasto mi dva zadnja puta nije delovala anestezija i zasto se pri primanju svake iskrivim i licim na kvazimodu?samo da kazem da sezbog tih neprijatnih iskustava nenormalno plasim odlaska kod cika zube sto pre nije bilo.inace rekli su mi da ne dolazim u dom zdravlja jel nece da imaju posla sa oronozonskim pacijentom kad sam pitala zasto rekli su mi da sam rizicna za anesteziju i da ne zele da im umrem na stolici.verujte nikad se nisam plasila zubara ali od tad izgubim se i ukoci i pre nego sto udjem tako da i neulazim vec 4g a zubi pola nemam samo korenje ko da sam pusila peterde, pomozite ima li neka dobra dusa za ovakve strasljivce i zasto ja nesem da primim anesteziju pa sta ako pijem pronizon?jel steta je sobzirom da imam samo 39g
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: pronizon
poštovana,
zbog vašeg zdravstvenog stanja su doktori posebno OBAVEZNI da vas tretiraju na najbolji mogući način. to što ste nailazili na one koji su vas loše tretirali, ne znači da nećete naići na one koji će vas tretirati na način koji je potreban.
ako se nalazite u Beogradu, najbolje bi bilo da odete na Stomatološki fakultet.
Oralna hirurgija (gde vade zube) se nalazi u Ulici Dr Subotića 4, pa bi najbolje bilo da prvo tamo odete da vam povade to zaostalo korenje, a zatim da odete na Kliniku za bolesti zuba, koja se nalazi u Rankeovoj 4. tamo će vam popraviti zube, a u istoj zgradi se nalazi Klinika za stomatološku protetiku, gde će vam nadoknaditi te izgubljene zube.
zbog kortikosteroida koje dugo pijete spadate u grupu rizičnih pacijenata, pa zbog stresne situacije može doći do kolabiranja u ordinaciji. zato se stomatolog pre intervencije savetuje sa lekarom koji leči vaše osnovno oboljenje i po potrebi, na dan kad je intervencija, poveća se doza leka... to nikako nemojte činiti bez dozvole lekara.
kada se to uradi, ne treba ničeg da se plašite, sve će biti u redu
možda će biti malo teže raditi vam u ustima, jer se zbog myasteniae gravis mišići brzo zamaraju, pa tako i mišići otvarači i zatvarači donje vilice... ali sve to nije razlog da vam se stomatološki zahvati ne mogu uraditi.
još jednom, preporučujem vam Stomatološki fakultet, jer su oni, pored VMA, najveća stomatološka ustanova u zemlji.
sve najbolje vam želim i šaljem vam puno pozitivne energije
zbog vašeg zdravstvenog stanja su doktori posebno OBAVEZNI da vas tretiraju na najbolji mogući način. to što ste nailazili na one koji su vas loše tretirali, ne znači da nećete naići na one koji će vas tretirati na način koji je potreban.
ako se nalazite u Beogradu, najbolje bi bilo da odete na Stomatološki fakultet.
Oralna hirurgija (gde vade zube) se nalazi u Ulici Dr Subotića 4, pa bi najbolje bilo da prvo tamo odete da vam povade to zaostalo korenje, a zatim da odete na Kliniku za bolesti zuba, koja se nalazi u Rankeovoj 4. tamo će vam popraviti zube, a u istoj zgradi se nalazi Klinika za stomatološku protetiku, gde će vam nadoknaditi te izgubljene zube.
zbog kortikosteroida koje dugo pijete spadate u grupu rizičnih pacijenata, pa zbog stresne situacije može doći do kolabiranja u ordinaciji. zato se stomatolog pre intervencije savetuje sa lekarom koji leči vaše osnovno oboljenje i po potrebi, na dan kad je intervencija, poveća se doza leka... to nikako nemojte činiti bez dozvole lekara.
kada se to uradi, ne treba ničeg da se plašite, sve će biti u redu

možda će biti malo teže raditi vam u ustima, jer se zbog myasteniae gravis mišići brzo zamaraju, pa tako i mišići otvarači i zatvarači donje vilice... ali sve to nije razlog da vam se stomatološki zahvati ne mogu uraditi.
još jednom, preporučujem vam Stomatološki fakultet, jer su oni, pored VMA, najveća stomatološka ustanova u zemlji.
sve najbolje vam želim i šaljem vam puno pozitivne energije

pronizon
mnogo vam hvala! koliko sam vas razumela opasna sam kao pacijent samo zato sto zbog stresa mogu da kolabiram,a doduse to mogu i od straha koji sad imam hahaha.ici cu na stomatoloski pa sta bude,mislim uradicu sve sto kazu mada me zanima da li zbog terapije nije delovala anestezija ili je to mozda bilo zato sto je zub bio upaljen cula sam da se to desava.i zanima me ako biste bili ljubazni da mi odgovorite da li je istina da meni nece da deluje anastezija zbog pronizona i da li to sto mi se zadnji put iskrivila faca ima stim veze ili je alergija bila u pitanju?nikomi to nije tad objasnio rekli su mi pa sta bi vi hteli kad ste prepuni kortikosteroida i poslali me kuci sa polu izvadjenim zubom .posle dva danba oko i usta su se vratili na svoje mesto zub je boleo a zbog miasdtenije nisam smela antibiotike pa sam trpela proslo je zub je otpao,ostao je koren i tako sad redom.psad sam negde citala da se desava da ljudima ubodu neku pogresnu tacku anestezijom pa dodje do tog facijalnog ispada a da to nema veze sa pronizonom ili alergijom pa sta mislite da li je to moguce jel ja sad imam ogroman strah da prrimim anesteziju da mi se opet to nedesi cak bi ako treba vadila sve ovo nazivo.hvala vam i izvinite ali niko nece da mi objasni kad kazem neurologu da su mi sve to rekli ona ,mi kaze ma nemaju oni pojma pa sta ako pijes pronizon to su ti pogresno dali anesteziju i nezna ona nizakakvu pripremu pre vadjenja. tako da cu da poludim vuise a zubi nama pa nema.eto ispisase ja ali priznajem da imam ogroman strah od cika zube pa nisam bas omiljen pacijent ali sad mi je lakse kad sam procitala vasu poruku jel ispada da su samo bili malo neljudi u mom slucaju i da resenje ipak postoji jos samo da mi nekopotvrdi da mogu da primim anesteziju bice mi lakse. hvala i pozdrav/
pronizon
mnogo vam hvala! koliko sam vas razumela opasna sam kao pacijent samo zato sto zbog stresa mogu da kolabiram,a doduse to mogu i od straha koji sad imam hahaha.ici cu na stomatoloski pa sta bude,mislim uradicu sve sto kazu mada me zanima da li zbog terapije nije delovala anestezija ili je to mozda bilo zato sto je zub bio upaljen cula sam da se to desava.i zanima me ako biste bili ljubazni da mi odgovorite da li je istina da meni nece da deluje anastezija zbog pronizona i da li to sto mi se zadnji put iskrivila faca ima stim veze ili je alergija bila u pitanju?nikomi to nije tad objasnio rekli su mi pa sta bi vi hteli kad ste prepuni kortikosteroida i poslali me kuci sa polu izvadjenim zubom .posle dva danba oko i usta su se vratili na svoje mesto zub je boleo a zbog miasdtenije nisam smela antibiotike pa sam trpela proslo je zub je otpao,ostao je koren i tako sad redom.psad sam negde citala da se desava da ljudima ubodu neku pogresnu tacku anestezijom pa dodje do tog facijalnog ispada a da to nema veze sa pronizonom ili alergijom pa sta mislite da li je to moguce jel ja sad imam ogroman strah da prrimim anesteziju da mi se opet to nedesi cak bi ako treba vadila sve ovo nazivo.hvala vam i izvinite ali niko nece da mi objasni kad kazem neurologu da su mi sve to rekli ona ,mi kaze ma nemaju oni pojma pa sta ako pijes pronizon to su ti pogresno dali anesteziju i nezna ona nizakakvu pripremu pre vadjenja. tako da cu da poludim vuise a zubi nama pa nema.eto ispisase ja ali priznajem da imam ogroman strah od cika zube pa nisam bas omiljen pacijent ali sad mi je lakse kad sam procitala vasu poruku jel ispada da su samo bili malo neljudi u mom slucaju i da resenje ipak postoji jos samo da mi nekopotvrdi da mogu da primim anesteziju bice mi lakse. hvala i pozdrav/
-
- Novi član
Re: pronizon
ne bi trebalo zbog lekova koje pijete da nije delovala anestezija.heonaty napisao:mada me zanima da li zbog terapije nije delovala anestezija ili je to mozda bilo zato sto je zub bio upaljen cula sam da se to desava.i zanima me ako biste bili ljubazni da mi odgovorite da li je istina da meni nece da deluje anastezija zbog pronizona i da li to sto mi se zadnji put iskrivila faca ima stim veze ili je alergija bila u pitanju?
veoma često se dešava da anestezija neće da deluje kada je zub pod jakom upalom, pa pretpostavljam da je to bilo u pitanju.
kada se dobije anestezija, postoje pacijenti kojima se na licu primetno vidi da su je dobili...
zašto se to vama desilo u toj meri, zaista ne mogu sa preciznošću da tvrdim. moguće je da vaši mišići, zbog miastenie, sporije reaguju, ali ni to ne mogu da tvrdim, jer nisam baš toliko upućena u samu bolest.
sve u svemu, ako se to ponovo i desi, vratiće se sve u normalno stanje, kao što se i prvi put vratilo... i mislim da to ne bi trebalo da bude razlog da ne rešavate probleme sa zubima.

pronizon
Hvala Dr cat! najvewrovsatnije ce biti da je zub bio pod upalom,a st se tice anestezije ne da je bilo vidljivovec katastrofa obrva mi bilas na vrh cela a da nepricam o drhtanju pola sata sam se tresla morali da me drxze u kolima hitne pomoci,ali kao sto kazete sve je za par dana proslo.doduse zub me je pasr dana otkidao od bola tj kljuckanja a cika zuba je dao anesteziju pa nista onda je dodao jos mal ali opet sam sve osecala e treci put kad mi je dodao jos malo ja sam se onesvestila eto.njega je ustvari vise zanimalo to sto imam gornje prednje zube pod navlakama pa mi je rekao, Pa da ,vazno je da su vam napred lepi zubi i da ste za to imali patre za privatnika,a ja sad da vadim ovo groblje pozadi!mislim zalosno je sto vam opvo pisem jel sam sigurna da vi kao i vecina vasih kolega niste takvi,ali eto on jr bruka za svoju struku.inace izvinjavam se zbog gresaka ali deca su mi izbrisala slova i se znake na tastaturi pa sad kucam po secanju i to negramaticki bez tack9 i ostalih znakova mada nekad nesto ipotrefim pozzzzzz
p[ronizon
Dr cat sad tesko vama kad pocnem sa pitanjima hahaha .salim se pitala bi jos samo ovo pre 17g sam stavila te famozne prednje zube.posto sam uvek imala lose zube doslo je do toga da su u trudnocama skroz otisli a onda je bilo ono vreme krize kada nigde nije bilo materijala pa cak su se i privatnici tesko snalazili.ja sam se tad skrpila za neku kintu i uradila 8 zubi oni za divno cudo jos stoje nisu me do sada boleli ali sad se vec malo klate pa me zanima da li ce to biti problem da se odradi na stomatoloskom ili gde ustvari jel boli to kad se skida?i da na dva zuba imam neke srafice pa preko navlake pa me zanima sad kad ih budem skidala jel ti srafovi nece praviti problem i hoce li moci ponovo preko njih kao i ostalih izbrusenih zubi da se rade novi? i u slucaju da sad nemam pare za navlake pa MORADNEM DA IZVADIM SVE ZUBE DA BI NAPRAVILA PROTEZU KAKO SE VADE TI SRAFOVI TO ME NAJVISE SAD BRINE?HVALA!
-
- Novi član
ti "šrafovi" su u stvari livene nadogradnje koje se stavljaju U ZUB da bi se isti ojačao kada mu se izvadi živac.
nije nikakav problem skinuti stare krunice i staviti nove, niti je problem, ako je potrebno, izvaditi zub koji u sebi ima livenu nadogradnju.
skidanje starih krunica može da bude bolno, a i ne mora. one se preseku, malko iscimaju i spadnu, tj stomatolog ih skine.
nije nikakav problem skinuti stare krunice i staviti nove, niti je problem, ako je potrebno, izvaditi zub koji u sebi ima livenu nadogradnju.
skidanje starih krunica može da bude bolno, a i ne mora. one se preseku, malko iscimaju i spadnu, tj stomatolog ih skine.
krunica
pa pretpostavila sam da je tako nego svasta sam cula te kao to mora da se operise dsa bi se izvadilo te ovo te ono.nasdam se da nece da boli skidanje krunica sobzirom da stoje 17g odradile su one svoje ako budem imala novca stavicu opet navlake a ako mi nedaju onda cu morati da povadim sve zube pa klap/klap protezu.samo me jos zanima u slucajku da vadim zube da li i tezube koji su na sraf vade kao i sve ili ce da me seckaju? al sam se ja uhvatila tih srafica hahaha!pozzzz
Bila sam juce kod stomatologa,i rekla mi je da ce mi mozda dati da nosim neku drugu protezu.Sada nosim obicnu"mobilnu" protezu,a ona je rekla da ce mi dati verovarno da nosim isto obicnu ali sa nekim srafovima,nesto je spominjala nazi te proteze pocinje valjda sa S.Moze li neko da mi kaze nesto vise o toj protezi,ako zna o kojoj pricam-nije fiksna!