Bol u donjem delu stomaka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
stev
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 8:59 am

Bol u donjem delu stomaka

Post od stev »

Vec skoro godinu dana osecam taj slab bol u donjem delu stomaka.
Pre jedno 5 godina (imam 20 god.) prelezao sam boginje, ali sam napravio jednu veliku gresku. Naime, tih 4-5 dana nisam uopste imao apetit i jeo sam samo neke supe i slicno, a greska je bila u tome sto nisam uopste izlazio u wc. Da stvar bude jos gora kada je dosao taj trenutak uradio sam to na silu. Posle toga sledi jedno mucenje. Bio sam kod skolskog doktora i dobio sam uput na hirurgiju na KBC Zvezdara zbog hemoroida. Hirurg mi je prepisao FAKTU mast, "vlaknastu hranu" i uredno vodjenje higijene. I to je proslo.
Ja sam ignorisao ovaj slab bol, sve pod parolom "ma nije to nista, od umora je, proci ce" ... E sada, u poslednjih nedelju-dve, ima dosta krvi prilikom izlaska u wc. Ja pretpostavljam sta je, nista nisam uzimao na svoju ruku, nego tako, idem dalje. Ovde se javljam samo da bih cuo neki savet ili preporuku nekoga ko je strucan.
(Zdravstveno nemam zato sto sam izbeglica sa Kosova. Ranije sam mogao kod skolskog, sa izbeglickom legitimaciom i kada sam trebao da prebacim karton rekli su mi da nisam osiguran i tako je to ostalo).
Hvala unapred za svaki odgovor i svaku repliku.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nachim ishrane, stres, kolichina vode unete u toku dana, lekovi, alkohol, suva hrana, kafa...i nekolicina drugih cinioca mogu da dovedu do opstipacije ili nekog problema za praznjenjem creva. Svaka osoba koje je ikada imala problema sa hemoroidima bi trebala strogo da vodi rachuna o dijetetskom rezimu ishrane tokom celog zivota.

Taj bol koji osecash moze biti od opstipacije naravno. Morash da pratish kada se bolovi javljaju, da li uvek ili samo posle duzeg perioda zatvora, da li su probadajuci ili su tupi bolovi.

A u svakom sluchaju zbog pojave krvi u stolici ili krvarenja unutar analnog otvora treba da se obratish lekaru. Ne znam kao se i gde vodish kao osoba sa izbeglickom legitimacijom, ne bi bilo loshe da se obratish centru za socijalni rad. Ili ako imash nekog druga koji je student idi na studentsku polikliniku sa njegovim indexom :) snadji se bre, tvoje zdravlje je u pitanju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
stev
Novi član
Novi član

Post od stev »

Ne znam, verovatno je od svega toga po malo uzrok. Nisam uspeo da otvorim karton, poceli su da me setaju i odustao sam. Mozda da odem na neku privatnu kliniku? Da li je toliko ozbiljno ... ne znam, nisam pametan.
Krv se ne javlja vise uvek, vec od prilike svaki 3-4 put. Tup bol i dalje osecam. Stolica je tamnije boje i krv ostavlja trag na papiru, i dole u wc solji ali ne vise pri svakom izlasku u wc, plus neki sluzav trag kada nema krvi. Imam redovnu stolicu.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Ovo zahteva hitnu medicinsku pomoc,tacnije nekog gastroenterologa.Ako mozes tog doktora specijalistu da nadjes privatno,sto pre to uradi,jer moras ovo ozbiljno da shvatis!!!!
Samo da ti kazem da moras da reagujes ,jer ovo nece proci samo od sebe i ako ne budes ODMAH isao kod doktora moze da ti se iskomplikuje.Necu da te plasim,ali po simptomima koje si naveo,nije nesto sjajna situacija. :(

U nadi da ces poslusati moj savet,srdacno te pozdravljam!! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
stev
Novi član
Novi član

Post od stev »

Ma, ... pokupice me onda neka hitna pomoc valjda :x ... nije da dizem ruke, nego, sta sad? Sta bude neka bude. :x
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

stev napisao:Ma, ... pokupice me onda neka hitna pomoc valjda :x ... nije da dizem ruke, nego, sta sad? Sta bude neka bude. :x

Nadaj se da kada te bude kupila hitna pomoc,nece biti kasno za brzo ozdrvaljenje. :D :D :D

Zelim ti prijatan i lep dan! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori