svrab
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 6:35 pm
svrab
zanima me sta se to desava kada imam svram na usnama? peckanje i to? imam 17 god, spavala sam sa deckom, ali jos nisam bila kod ginekologa...da li se nekome slicno desilo??? i kakvi su rezultati? jel nesto opasno?
akica
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm
Caoste narode,
Pre koji dan sam se kupala u bazenu i nasam imala vremena da se istusiram. A ceo dan sam se jos i znojila. To vece je je svrbila vagina
napodnosljivo. Tacnije to je bilo pre dva dana.
Nekako se sve to umirilo. Danas sam primetila kao neke jako sitne plikove tamo dole
pretpostavljam da imam gljivicnu infekciju.
Sutra ne mogu ici ginici, jer mi je neoverena knjizica. Dakle, moram prvo to resiti. Ako sve bude islo po planu oticu u sredu tj. sutra.
Da li toliko cekanje moze da izazove jos gore stanje?
P.S. nisam htela otvoriti novu temu, jer ovo je dosta slicna mojoj prici.
Pre koji dan sam se kupala u bazenu i nasam imala vremena da se istusiram. A ceo dan sam se jos i znojila. To vece je je svrbila vagina

Nekako se sve to umirilo. Danas sam primetila kao neke jako sitne plikove tamo dole

Sutra ne mogu ici ginici, jer mi je neoverena knjizica. Dakle, moram prvo to resiti. Ako sve bude islo po planu oticu u sredu tj. sutra.
Da li toliko cekanje moze da izazove jos gore stanje?
P.S. nisam htela otvoriti novu temu, jer ovo je dosta slicna mojoj prici.
Dok stignes na red, promene se pravila.
Ako je gljivicna infekcija i na spoljasnjem delu mozete uzeti jednu vaginaletu "Canestena" i "Canesten krem",pa vidite da li ce biti bolje!
Ali najbolje bi bilo da odete kod ginekologa ili eventualno venerologa da on to pogleda.
E nadam se da sam bila od nekakve pomoci.

Ali najbolje bi bilo da odete kod ginekologa ili eventualno venerologa da on to pogleda.
E nadam se da sam bila od nekakve pomoci.

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
-
- Aktivan član
Zaboravila sam naglasiti, da se UVEK tusiram posle kupanja u bazenu, ali ovaj put, kako sam i napisala nisam imala vremena. Nisam trazila popovanje, nego savet do srede.ivamatic napisao:Jos nesto da naglasim,CISTOCA JE POLA ZDRAVLJA AKO NE I CELO..........To znaci da ne mozete biti u bazenu,a potom se ne istusirati.Kupanje je imperativ stalno...![]()
![]()
![]()
![]()
By the way, hvala na savetu
Inace, to je kucni bazen u koji bas zbog toga doziramo hlor i ostala jedinjenja protiv algi...
-
- Aktivan član
Evo mene sa rezultatima. Dijagnozirana je gljivicna infekcija. Dobila sam polygynax vaginalete, kalijum permanganat za spoljnu upotrebu i Multi-Gyn tablete sa vaginalnim irigatorom. Moj dragi mora da koristi providon jod.
Papa bris ce biti gotov za 3 nedelje.
E sad, da bi situacija ispala jos zabavnija....
Trudnimo se ostati u drugom stanju oko 10 meseci. Za 7 dana treba da stigne menga. Tokom pregleda uspostavilo se da mi je materica mekana, ne znam kakvo to znacenje ima. Rekao je da ako je doslo do oplodnje onda je to bilo pre nedelju dana i jos se nista ne moze utvrditi. Ukoliko izostane menga - ponovna poseta
Papa bris ce biti gotov za 3 nedelje.
E sad, da bi situacija ispala jos zabavnija....
Trudnimo se ostati u drugom stanju oko 10 meseci. Za 7 dana treba da stigne menga. Tokom pregleda uspostavilo se da mi je materica mekana, ne znam kakvo to znacenje ima. Rekao je da ako je doslo do oplodnje onda je to bilo pre nedelju dana i jos se nista ne moze utvrditi. Ukoliko izostane menga - ponovna poseta
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 12:54 pm
5.08. mi je lekar dao gino - daktanol zbog candide.
Za partnera mi apsolutno nista nije rekao tj nije dao nikakvu terapiju ( on nema simptome ).
Isto tako, citala sam da uglavnom pored vaginaleta ipak treba koristiti i kreme.
Moje pitanje je koliko prosecno traje lecenje pomenute candide i kada ce se povuci svrab i peckanje obzirom da ne osetim trenutno bitnije promene ka boljem. Mnogo mi je cudno da se bas toliko sporo povlaci pomenuti problem.
A jos cudnije da dr koji me je pregledao, nije radio apsolutno nikakve analize vec je odokativno rekao da je candida.
Unapred zahvalna!
Za partnera mi apsolutno nista nije rekao tj nije dao nikakvu terapiju ( on nema simptome ).
Isto tako, citala sam da uglavnom pored vaginaleta ipak treba koristiti i kreme.
Moje pitanje je koliko prosecno traje lecenje pomenute candide i kada ce se povuci svrab i peckanje obzirom da ne osetim trenutno bitnije promene ka boljem. Mnogo mi je cudno da se bas toliko sporo povlaci pomenuti problem.
A jos cudnije da dr koji me je pregledao, nije radio apsolutno nikakve analize vec je odokativno rekao da je candida.
Unapred zahvalna!
-
- Aktivan član
Uradila sam test - negativan. Ali jedna stvar me tesi. Moguce je da sam rano uradila. Prosli put mi je bio negativan i posle tri dana kasnjenja - a bila sam trudna.
Jos ne kasni, sutra (ne) treba da dobijem mengu.
Kao sto i kaze moj dr. ostacu u drugom stanju (a mozda i jesam). MM ce ici na spermatogram ako mi stigne ovaj mesec menga pa cemo videti, znam da u meni nije problem i s tim sam opustenjija.
Jos ne kasni, sutra (ne) treba da dobijem mengu.
Kao sto i kaze moj dr. ostacu u drugom stanju (a mozda i jesam). MM ce ici na spermatogram ako mi stigne ovaj mesec menga pa cemo videti, znam da u meni nije problem i s tim sam opustenjija.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kandida se moze povuci od jedne kutije vaginaleta. I ja sam koristila bas te pomenute i ubrzo je prosla. Kremu bi trebalo da koristi tvoj partner.Falling_Angel napisao:5.08. mi je lekar dao gino - daktanol zbog candide.
Unapred zahvalna!
Ni moj decko nije imao simptome, ali je moja dr rekla da je obavezno da se i on leci. Jer ti se zalecis, on ti je vrati i tako ide u krug. Zato ti mozda taj svarb ne prestaje. I nemojte imati odnose dok se lecite. Tvoj partner moze da uzme kremu Nystatin, 2 nedelje da maze.
Mada si trebala raditi analize u laboratoriji da se vidi da li je kandida, ali ne znam kako je tvoj dr to utvrdio bez analiza.
Pozdrav i da ti uskoro prodje dosadna kandida!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 7:00 pm
kada imate takve i slicne tegobe svakako morate otici na pregled i dobiti sve potrebne i jasne informacije o tome. postoji vise razloga za nastanak infekcije. nekada niste u mogucnosti da dodjete odmah kod lekara ili ste pak na godisnjem odmoru zato je vazna poseta ginekologu da bi dobili upustvo kako da se se snadjete i pomognete sebi . Kao ginekolog savetujem dodjite na pregled . to je vazno da bi ste resili problem i sigurno koracali kroz zivot
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 12:54 pm
Rada Q napisao:Kandida se moze povuci od jedne kutije vaginaleta. I ja sam koristila bas te pomenute i ubrzo je prosla. Kremu bi trebalo da koristi tvoj partner.Falling_Angel napisao:5.08. mi je lekar dao gino - daktanol zbog candide.
Unapred zahvalna!
Ni moj decko nije imao simptome, ali je moja dr rekla da je obavezno da se i on leci. Jer ti se zalecis, on ti je vrati i tako ide u krug. Zato ti mozda taj svarb ne prestaje. I nemojte imati odnose dok se lecite. Tvoj partner moze da uzme kremu Nystatin, 2 nedelje da maze.
Mada si trebala raditi analize u laboratoriji da se vidi da li je kandida, ali ne znam kako je tvoj dr to utvrdio bez analiza.
Pozdrav i da ti uskoro prodje dosadna kandida!
Ne znam ni ja kako je moj ginekolog ustanovio da je u pitanju candida. Ali sve se nadam, da zna svoj posao

Na kraju sam iskoristila canesten vaginalete koje su mi pomogle ( 'fala ti boze ) ali se plasim da se ipak gljivice ne vrate. Prezivela bih i to, ali situacija je delikatna obzirom da cu biti u bolnici gde nece biti uslova za neko odrzavanje higijene na koje sam ja navikla i sl.
Da li ce mi nesto faliti ako kupim jos jednu kutiju canestena? ( znam znam, nista nije dobro koristiti na svoju ruku ali... )
Ps. sad ni nemam odnose sa deckom, jos uvek imam "traume" od dosadne candide

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Ne znam zasto bi je koristila, ako su ti simptomi prosli. Mozes da se peres sa sodom bikarbonom ili kamilicim, to dosta pomaze.
Kao i da pijes cajeve.
Ako osetis da ti se vratila, mozda bi i mogla da koristis vaginalete, ali prvo probaj sa sodom bikarbonom, pa tek ako ne prolazi, stavi vaginalete. Tako i ja cesto radim kada osetim svrab.
Pozdrav
Kao i da pijes cajeve.
Ako osetis da ti se vratila, mozda bi i mogla da koristis vaginalete, ali prvo probaj sa sodom bikarbonom, pa tek ako ne prolazi, stavi vaginalete. Tako i ja cesto radim kada osetim svrab.
Pozdrav