Placenta marginalis

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aleksandrastankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Placenta marginalis

Post od aleksandrastankovic »

U 27.nedelji trudnoce sam.Pojavilo mi se oskudno krvarenje,te sam stoga posetila ginekologa koji je uradio ultrazvuk i rezultati su sledeci:
bpd 72,ac 20,fl 49,srce+,osobine plodove vode i pupcanik bo.,placenta marginalis.Molim za pojasnjenje termina placenta marginalis,posto sam negde procitala da je to oblik placente previa i jako sam se zabrinula.Da li to znaci da necu moci da se porodim vaginalnim putem?Inace,ovo mi je druga trudnoca,imam dete od 15 meseci.Hvala
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

U pravu ste:Pl. marginalis je oblik Pl. praevie, mada u takvim slucajevima se moze obaviti vaginalni porodjaj, ukoliko ne dodje do obilnog krvarenja pri kontrakcijama. Ono sto je dobro, to je sto imate bar 10 nedelja do kraja trudnoce i dotle se donji pol placente, porastom materice povuce nagore, te na samom porodjaju vise nije Pl. marginalis. Pozdrav Prim. Dr Lj. Presetnik
Odgovori