Cao svima,
Zovem se Ivan Mijajlovic imam 29 godina i pre godinu dana mi je konstatovan diabetes tip 1 , nista novo na ovom sajtu zar ne, ali ono sto mene cudi jeste da sam primao insulin samo tri nedelje od kojih mi je dve nedelje bilo jako lose u smislu da mi je secer u krvi bio 2.5 u nekim trenucima, posle toga mi je ukinut insulin i evo do dana danasnjeg ne primam insulin a glikemija mi je kada radim profil 5.5, 4.2, 4.3, 5.5, 6.5, 5.5 neki put dva sata posle jela bude 8 ali kada pojedem nesto slatko ili beli hleb ,a kada radim HBA1C krece se , u zadnja tri testa, 5.5, 5.5, 5.8
Hranim se kao i svi dijabeticari 6 obroka (2500-3500 kcal) tri glavna i tri uzine izbegavam svu ne zdravu hranu i dosta setam.
Sta mene zanima jeste da li je neko imao slicno iskustvo i koliko ovo stanje moze da potraje bez insulin terapije, posto endokrinolog koji mene kontrolise sada nije siguran da li je tip 1 ili tip 2 diabetes.
Bez insulina
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm
Prvo rezultati su ti odlicni.
E sad,za dokazivanje tipa dijabetesa rade se odredjeni testovi tipa C-peptid i Insulin i na osnovu toga se odredjuje da li je u pitanju tip 1 ili 2.
Ako je kod tebe tip 1 onda ti je ovaj period koji traje bez insulina remisija i to moze da potraje sve dok se rezerve insulina ne istrose skroz.Znaci nema odredjen vremenski period,sve zavisi od osobe do osobe.
Nadam se da sam pomogla bar malo.
E sad,za dokazivanje tipa dijabetesa rade se odredjeni testovi tipa C-peptid i Insulin i na osnovu toga se odredjuje da li je u pitanju tip 1 ili 2.
Ako je kod tebe tip 1 onda ti je ovaj period koji traje bez insulina remisija i to moze da potraje sve dok se rezerve insulina ne istrose skroz.Znaci nema odredjen vremenski period,sve zavisi od osobe do osobe.
Nadam se da sam pomogla bar malo.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 10:53 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U gradskoj bolnici u Beogradu, covek je totalni freak nista mi ne govori samo ume da zapise rezultate mojih merenja i testova HBA1C i da mi usput kaze da se ne nadam nicemu i da cu biti na insulinu itd... a na moje pitanje dokle ce da potraje moje sadasnje stanje on mi je odgovorio onako ljutito dok me ne snadje neka infekcija.A gde te prati endokrinolog?
Mislim da ne moraš da menjaš endokrinologa nego probaj da ga malo više maltretiraš i zapitkuješ
definitivno cu ga promeniti , raspitivao sam se malo i svi su mi preporucili DR Teodoru Beljic, tako da cu najverovatnije preci kod nje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm