Zanima me šta mislite o tekstu na sledećem linku
http://www.drclark.net/disease/diabetes.htm
Pročitajte i dajte komentar
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Aktivan član
- Postovi: 131
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hmm? Vrlo je provokativno svakako. Citao sam vrlo ozbiljne studije koje ukazuju da je jedan soj bakterija odgovoran za cir na zelucu, i da se njegovom eliminacijom otklanja cir.
No ovde je stvar malo slozenija. Postoji ceo jedan pravac u savremenoj "oficijalnoj" medicini koji proucava upale i njihove posledice na zdravlje. Imaju i jedno svoju teoremu koja kaze da je svaka hronicna bolest (hmm? ukljucujuci i dijabetes) ustvari neizlecena upala.
Hmm? Jos nesto vrlo interesantno. Visak tezine, odnosno salo, a narocito visceralno salo, ono koje povecava struk, po svemu imponuje kao upala i daje sve bihemijske znakove upale. Po savremenim teorijama obum struka ispod 100 cm za muskarce i ispod 88 za dame, drasticno smanjuje rizik od dijabetesa.
I jos nesto vrlo interesantno. Omega 3 masne kiseline (one iz riba severnih mora) na neki jos neobjasnjen nacin leci stanja upale Uff.
Da li je to put i za lecenje dijabetesa?? Hmm, ali ima nesto drugo. Opet po savremenim shvatanjima, nije holesterol bitan faktor zakrecavanja krvnih sudova (nasa najteza nocna mora), vec upravo upale krvnih sudova, pa bi 3 omega kiseline i ovde delovale???
Da, i ALA (Alfa Liponska Koselina) ima efkte u saniranju upala.
Sve je to veoma obecavajuce i treba redovno pratiti i da se obavestavamo.
I na kraju: da li je moguce da izlecenje dijabetesa pociva na dezintoksikaciji i borbi protiv odredjenog virusa, ili bakterije? Pa sasvim je moguce i ne bih bio iznenadjen.
No ovde je stvar malo slozenija. Postoji ceo jedan pravac u savremenoj "oficijalnoj" medicini koji proucava upale i njihove posledice na zdravlje. Imaju i jedno svoju teoremu koja kaze da je svaka hronicna bolest (hmm? ukljucujuci i dijabetes) ustvari neizlecena upala.
Hmm? Jos nesto vrlo interesantno. Visak tezine, odnosno salo, a narocito visceralno salo, ono koje povecava struk, po svemu imponuje kao upala i daje sve bihemijske znakove upale. Po savremenim teorijama obum struka ispod 100 cm za muskarce i ispod 88 za dame, drasticno smanjuje rizik od dijabetesa.
I jos nesto vrlo interesantno. Omega 3 masne kiseline (one iz riba severnih mora) na neki jos neobjasnjen nacin leci stanja upale Uff.
Da li je to put i za lecenje dijabetesa?? Hmm, ali ima nesto drugo. Opet po savremenim shvatanjima, nije holesterol bitan faktor zakrecavanja krvnih sudova (nasa najteza nocna mora), vec upravo upale krvnih sudova, pa bi 3 omega kiseline i ovde delovale???
Da, i ALA (Alfa Liponska Koselina) ima efkte u saniranju upala.
Sve je to veoma obecavajuce i treba redovno pratiti i da se obavestavamo.
I na kraju: da li je moguce da izlecenje dijabetesa pociva na dezintoksikaciji i borbi protiv odredjenog virusa, ili bakterije? Pa sasvim je moguce i ne bih bio iznenadjen.
-
- Aktivan član
- Postovi: 374
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Ja sam trenutno u fazi ispitivanja tretmana koje nudi ayurveda. Čekam trenutno da naši odobre proizvod koji se zove Diabecon i koji navodno regeneriše beta ćelije.
Razmišljala sam da naručim putem interneta ali proizvodi iste kompanije su na našem tržištu 10 puta jeftinije nego na internetu. Ne znam kako je moguće ali tako je.
U pitanju je kompanija koja proizvodi već poznati Liv52 za jetru u čije sam se delovanje uverila jer ga je koristio dobar prijatelj mog oca i rezultati su neverovatni.
Videćemo
Razmišljala sam da naručim putem interneta ali proizvodi iste kompanije su na našem tržištu 10 puta jeftinije nego na internetu. Ne znam kako je moguće ali tako je.
U pitanju je kompanija koja proizvodi već poznati Liv52 za jetru u čije sam se delovanje uverila jer ga je koristio dobar prijatelj mog oca i rezultati su neverovatni.
Videćemo
gledao sam diabecon na sajtu firme himalaya ,kad procitas dejstvo i sastav proizvoda to zvuci super,ali da li je tako ,u pitanju je americka firma,a poznato je da oni muljaju sa tim proizvodima.poznato je da regenerisanje mogu da rade samo zivi enzimi i koje je nemoguce da se upakuje u tabletu jer onda vise nije ziv enzim,neznam koja li je cena..neznam da li imate neka iskustva sa proizvodima firme himalaya..
-
- Aktivan član
- Postovi: 246
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nekoliko rwcwnica
Sve je moguce.Milioi ljudi je patilo vise od sto godina od cira na zeludcu.Kako kaze Brka, pre enkoliko godina pronadjena je heliko bakterpilori,koja nije mogla da se leci zbog kisele sredine u zeludcu.Sada se leci za nepune 4 nedelje, ali da bi to dokazao pronalazac je morao da kod sebe izazove bolest da bi mu poverovali. Pre nekolko dana za to je dodeljena Nobelova nagrad.
Metil alkohol je jak otrov, izaziva i slepilo, u organizam ulazi u minimalnim kolicinama na nacin naveden u tekstu. Meni je poznato da se aspartam u organizmu razlaze na metil alkohol, ali tvrde u malim koncentracijama , pa ga danas i kod nas ima u mnogim proizvodima za dijabeticare i dijetu. Sada vidimo. ako su tvrdnje u clanu tacne da i te male kolicine igraju veliku ulogu u regeneraciji pahkreasa.
Danas medicina kod endokrinoligije jako malo pouzdanih podata ima.Znate sta se sve za zadbjih nekoliko godina dogodilo samo na polju ishrane.Ja sam 5 godina jeo margarin, da bi sada saznao da je on otrov, jer se pri hidrogenaciji ulja dobija 50% trans masnih kiselina koje su veci otrov od svih masti prisutnih u ishrani.U svetu se za to zna vec vise od 6 godina a kod nas jos uvek preporucuju soft margarin ili malo slabiji otrov ?
Metil alkohol je jak otrov, izaziva i slepilo, u organizam ulazi u minimalnim kolicinama na nacin naveden u tekstu. Meni je poznato da se aspartam u organizmu razlaze na metil alkohol, ali tvrde u malim koncentracijama , pa ga danas i kod nas ima u mnogim proizvodima za dijabeticare i dijetu. Sada vidimo. ako su tvrdnje u clanu tacne da i te male kolicine igraju veliku ulogu u regeneraciji pahkreasa.
Danas medicina kod endokrinoligije jako malo pouzdanih podata ima.Znate sta se sve za zadbjih nekoliko godina dogodilo samo na polju ishrane.Ja sam 5 godina jeo margarin, da bi sada saznao da je on otrov, jer se pri hidrogenaciji ulja dobija 50% trans masnih kiselina koje su veci otrov od svih masti prisutnih u ishrani.U svetu se za to zna vec vise od 6 godina a kod nas jos uvek preporucuju soft margarin ili malo slabiji otrov ?
-
- Aktivan član
- Postovi: 131
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Novo o mastima
Da, margarin je sada veoma prokazen zbog trans-masnih kiselina (izmenjenjih, C atom se nalazi na trans polozaju). Ali i obicano suncokretovo ulje u toku (uobicajene komercijalne) obrade takodje dobija povecan procenat trans-masti.
Skoro sam negde naleteo na vest da ce Dijamant uskoro poceti proizvodnju hladno cedjenog suncokretovog ulja, sto bi, teoretski, trebalo da znatno poboljsa kvalitet.
Inace pogledajte izvanredan clanak na temu masti na:
http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
Skoro sam negde naleteo na vest da ce Dijamant uskoro poceti proizvodnju hladno cedjenog suncokretovog ulja, sto bi, teoretski, trebalo da znatno poboljsa kvalitet.
Inace pogledajte izvanredan clanak na temu masti na:
http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
-
- Aktivan član
- Postovi: 246
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
problem sa uljima
Tacno je da ce Dijamant da popravi kvalitet hladno cedjenim uljima, kojih i sada ima na trzistu, a smeha radi reklamiraju ih kao bez holesterola,(ulja nemaju holstrerol), ali ce to biti samo za hladan servis, tj pri termickom tretmanu ce biti isto kao sa svim ostalim uljima. Sada se samo monenazasiceno maslinovo ulje/postoje jos nekoliko malo zastupljenih/ koja se preporucuju za termicku obradu ,, ali se za sva ulja prakticno zabranjuje pecenje i przenje,dozvoljava se samo kuvanje, zbog polimerizacije-veliki molekuli kao i kidamnja veza i stvaranja i manjih molekula a i jedni i drugi su jako stetni. Sada vazi da se od ukupno unetih kalorija mastima preporucuje 10% zasicenih masti. Ja mislim da cemo za 6-7 godina da predjemo na vise od 50% zasicenih masti. Termicki su mnogo postojanije i imaju znatno nizu tacku kljucanja od ulja. Ovo nisam pisao prosli put jer nisam hteo da masiram raju.
Mejlovi Dr.Mercole su neverovatni,salje ih svakom ko se prijai, ali se mora priznati da je vrlo``kontraverzan``pa insistira vrlo intenzivno na dezavuisanju mnogih lekova i proizvoda, ne bas uvek sa mnogo dokaza. Tu su pre svega statini,zasldjivaci, narocito se okomio na aspartam i steviu,zivu u morskim proizvodima,mikro pecima, teflonu, lekovima protiv bolova i jos mnogo toga.
Mejlovi Dr.Mercole su neverovatni,salje ih svakom ko se prijai, ali se mora priznati da je vrlo``kontraverzan``pa insistira vrlo intenzivno na dezavuisanju mnogih lekova i proizvoda, ne bas uvek sa mnogo dokaza. Tu su pre svega statini,zasldjivaci, narocito se okomio na aspartam i steviu,zivu u morskim proizvodima,mikro pecima, teflonu, lekovima protiv bolova i jos mnogo toga.
-
- Aktivan član
- Postovi: 131
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ja baš intenzivno trošim maslinovo ulje, ali samo u salatama, i dodam ga kuvanom kupusu kada se ohladi ispod 60 stepeni.
Izbegavam prženja na bilo čemu, hmm, ponekad nešto na roštilju.
Dosta životinjskih masti unosim tvrdim, masnim, sirevima kao Gauda, Kačkavalj i slično. To su ujedno namirnice sa vrlo niskim UH pa mi se uklapaju u šemu.
Eskimi 90% svojih enrgetskih potreba pokrivaju iz masti, uglavnom slanine tuljana (visok procenat Omega 3), i sa gnušanjem odbijaju sva kardiovaskularna oboljenja.
Izbegavam prženja na bilo čemu, hmm, ponekad nešto na roštilju.
Dosta životinjskih masti unosim tvrdim, masnim, sirevima kao Gauda, Kačkavalj i slično. To su ujedno namirnice sa vrlo niskim UH pa mi se uklapaju u šemu.
Eskimi 90% svojih enrgetskih potreba pokrivaju iz masti, uglavnom slanine tuljana (visok procenat Omega 3), i sa gnušanjem odbijaju sva kardiovaskularna oboljenja.
-
- Aktivan član
- Postovi: 246
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hajde jos malo kada smo vec tu
Mislim da preterujete,maslinovo ulje pa jos cekate da se ohladi na 60 stepeni. Verovatno da ulja do 150 ne polimerizuju, a mono nezasicena gotovo nista jer imaju samo jednu nestabilnu,uslovno, vezu.
Sto se tuljana tice nisam siguran da je njihivo masno tkivo- slanina- stvarno mast.Ne mogu da tvrdum ,ali je sadrzal omega -3 masnih kiselina karakteristika ribljih ulja,pa je verovatno ``slanina`` koju pominjete u stvari riblje ulje pogodne konzistencije. Mozda cu to da pogledam kad uhvatim malo vremena. Inace, imam 68 god, vec 4 meseca upotrebljavam omega-3 masne kiseline 3xdnevno ,po 300 mg, cistih epa i dha,zbog demencije, ali i pored nekih autora koji tvrde da se efekti mogu ocekivati vec posle 4 nedele, pisalo dosta i u ``politici``,ja na zalost ne osecam nikakvo poboljsanje. Ukoro cu malo pogledati i ono sto ste Vi pisali i drugi na forumu o ALA, sto me je malo i zbunilo zbog razlicitih podataka o vrsti,poreklu, stabilnosti, ceni isl.Medjutim dosta sam i neefikasan pa nestizem.
Sto se tuljana tice nisam siguran da je njihivo masno tkivo- slanina- stvarno mast.Ne mogu da tvrdum ,ali je sadrzal omega -3 masnih kiselina karakteristika ribljih ulja,pa je verovatno ``slanina`` koju pominjete u stvari riblje ulje pogodne konzistencije. Mozda cu to da pogledam kad uhvatim malo vremena. Inace, imam 68 god, vec 4 meseca upotrebljavam omega-3 masne kiseline 3xdnevno ,po 300 mg, cistih epa i dha,zbog demencije, ali i pored nekih autora koji tvrde da se efekti mogu ocekivati vec posle 4 nedele, pisalo dosta i u ``politici``,ja na zalost ne osecam nikakvo poboljsanje. Ukoro cu malo pogledati i ono sto ste Vi pisali i drugi na forumu o ALA, sto me je malo i zbunilo zbog razlicitih podataka o vrsti,poreklu, stabilnosti, ceni isl.Medjutim dosta sam i neefikasan pa nestizem.