Pročitajte i dajte komentar

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pročitajte i dajte komentar

Post od mary »

Zanima me šta mislite o tekstu na sledećem linku

http://www.drclark.net/disease/diabetes.htm
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Post od Brka »

Hmm? Vrlo je provokativno svakako. Citao sam vrlo ozbiljne studije koje ukazuju da je jedan soj bakterija odgovoran za cir na zelucu, i da se njegovom eliminacijom otklanja cir.

No ovde je stvar malo slozenija. Postoji ceo jedan pravac u savremenoj "oficijalnoj" medicini koji proucava upale i njihove posledice na zdravlje. Imaju i jedno svoju teoremu koja kaze da je svaka hronicna bolest (hmm? ukljucujuci i dijabetes) ustvari neizlecena upala.

Hmm? Jos nesto vrlo interesantno. Visak tezine, odnosno salo, a narocito visceralno salo, ono koje povecava struk, po svemu imponuje kao upala i daje sve bihemijske znakove upale. Po savremenim teorijama obum struka ispod 100 cm za muskarce i ispod 88 za dame, drasticno smanjuje rizik od dijabetesa.

I jos nesto vrlo interesantno. Omega 3 masne kiseline (one iz riba severnih mora) na neki jos neobjasnjen nacin leci stanja upale Uff.

Da li je to put i za lecenje dijabetesa?? Hmm, ali ima nesto drugo. Opet po savremenim shvatanjima, nije holesterol bitan faktor zakrecavanja krvnih sudova (nasa najteza nocna mora), vec upravo upale krvnih sudova, pa bi 3 omega kiseline i ovde delovale???

Da, i ALA (Alfa Liponska Koselina) ima efkte u saniranju upala.

Sve je to veoma obecavajuce i treba redovno pratiti i da se obavestavamo.

I na kraju: da li je moguce da izlecenje dijabetesa pociva na dezintoksikaciji i borbi protiv odredjenog virusa, ili bakterije? Pa sasvim je moguce i ne bih bio iznenadjen.
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ja sam trenutno u fazi ispitivanja tretmana koje nudi ayurveda. Čekam trenutno da naši odobre proizvod koji se zove Diabecon i koji navodno regeneriše beta ćelije.

Razmišljala sam da naručim putem interneta ali proizvodi iste kompanije su na našem tržištu 10 puta jeftinije nego na internetu. Ne znam kako je moguće ali tako je.

U pitanju je kompanija koja proizvodi već poznati Liv52 za jetru u čije sam se delovanje uverila jer ga je koristio dobar prijatelj mog oca i rezultati su neverovatni.

Videćemo
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

gledao sam diabecon na sajtu firme himalaya ,kad procitas dejstvo i sastav proizvoda to zvuci super,ali da li je tako ,u pitanju je americka firma,a poznato je da oni muljaju sa tim proizvodima.poznato je da regenerisanje mogu da rade samo zivi enzimi i koje je nemoguce da se upakuje u tabletu jer onda vise nije ziv enzim,neznam koja li je cena..neznam da li imate neka iskustva sa proizvodima firme himalaya..
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ja se vodim iskustvom koje su naši prijatelji imali sa drugim njihovim proizvodima - najviše iskustvom našeg prijatelja koji pomoću tableta Liv52 praktično regenerisao jetru, naravno na čuđenje svojih lekara
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

nekoliko rwcwnica

Post od donkihot »

Sve je moguce.Milioi ljudi je patilo vise od sto godina od cira na zeludcu.Kako kaze Brka, pre enkoliko godina pronadjena je heliko bakterpilori,koja nije mogla da se leci zbog kisele sredine u zeludcu.Sada se leci za nepune 4 nedelje, ali da bi to dokazao pronalazac je morao da kod sebe izazove bolest da bi mu poverovali. Pre nekolko dana za to je dodeljena Nobelova nagrad.
Metil alkohol je jak otrov, izaziva i slepilo, u organizam ulazi u minimalnim kolicinama na nacin naveden u tekstu. Meni je poznato da se aspartam u organizmu razlaze na metil alkohol, ali tvrde u malim koncentracijama , pa ga danas i kod nas ima u mnogim proizvodima za dijabeticare i dijetu. Sada vidimo. ako su tvrdnje u clanu tacne da i te male kolicine igraju veliku ulogu u regeneraciji pahkreasa.
Danas medicina kod endokrinoligije jako malo pouzdanih podata ima.Znate sta se sve za zadbjih nekoliko godina dogodilo samo na polju ishrane.Ja sam 5 godina jeo margarin, da bi sada saznao da je on otrov, jer se pri hidrogenaciji ulja dobija 50% trans masnih kiselina koje su veci otrov od svih masti prisutnih u ishrani.U svetu se za to zna vec vise od 6 godina a kod nas jos uvek preporucuju soft margarin ili malo slabiji otrov ?
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Novo o mastima

Post od Brka »

Da, margarin je sada veoma prokazen zbog trans-masnih kiselina (izmenjenjih, C atom se nalazi na trans polozaju). Ali i obicano suncokretovo ulje u toku (uobicajene komercijalne) obrade takodje dobija povecan procenat trans-masti.

Skoro sam negde naleteo na vest da ce Dijamant uskoro poceti proizvodnju hladno cedjenog suncokretovog ulja, sto bi, teoretski, trebalo da znatno poboljsa kvalitet.

Inace pogledajte izvanredan clanak na temu masti na:
http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

problem sa uljima

Post od donkihot »

Tacno je da ce Dijamant da popravi kvalitet hladno cedjenim uljima, kojih i sada ima na trzistu, a smeha radi reklamiraju ih kao bez holesterola,(ulja nemaju holstrerol), ali ce to biti samo za hladan servis, tj pri termickom tretmanu ce biti isto kao sa svim ostalim uljima. Sada se samo monenazasiceno maslinovo ulje/postoje jos nekoliko malo zastupljenih/ koja se preporucuju za termicku obradu ,, ali se za sva ulja prakticno zabranjuje pecenje i przenje,dozvoljava se samo kuvanje, zbog polimerizacije-veliki molekuli kao i kidamnja veza i stvaranja i manjih molekula a i jedni i drugi su jako stetni. Sada vazi da se od ukupno unetih kalorija mastima preporucuje 10% zasicenih masti. Ja mislim da cemo za 6-7 godina da predjemo na vise od 50% zasicenih masti. Termicki su mnogo postojanije i imaju znatno nizu tacku kljucanja od ulja. Ovo nisam pisao prosli put jer nisam hteo da masiram raju.
Mejlovi Dr.Mercole su neverovatni,salje ih svakom ko se prijai, ali se mora priznati da je vrlo``kontraverzan``pa insistira vrlo intenzivno na dezavuisanju mnogih lekova i proizvoda, ne bas uvek sa mnogo dokaza. Tu su pre svega statini,zasldjivaci, narocito se okomio na aspartam i steviu,zivu u morskim proizvodima,mikro pecima, teflonu, lekovima protiv bolova i jos mnogo toga.
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Brka »

Ja baš intenzivno trošim maslinovo ulje, ali samo u salatama, i dodam ga kuvanom kupusu kada se ohladi ispod 60 stepeni.

Izbegavam prženja na bilo čemu, hmm, ponekad nešto na roštilju.

Dosta životinjskih masti unosim tvrdim, masnim, sirevima kao Gauda, Kačkavalj i slično. To su ujedno namirnice sa vrlo niskim UH pa mi se uklapaju u šemu.

Eskimi 90% svojih enrgetskih potreba pokrivaju iz masti, uglavnom slanine tuljana (visok procenat Omega 3), i sa gnušanjem odbijaju sva kardiovaskularna oboljenja.
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

hajde jos malo kada smo vec tu

Post od donkihot »

Mislim da preterujete,maslinovo ulje pa jos cekate da se ohladi na 60 stepeni. Verovatno da ulja do 150 ne polimerizuju, a mono nezasicena gotovo nista jer imaju samo jednu nestabilnu,uslovno, vezu.
Sto se tuljana tice nisam siguran da je njihivo masno tkivo- slanina- stvarno mast.Ne mogu da tvrdum ,ali je sadrzal omega -3 masnih kiselina karakteristika ribljih ulja,pa je verovatno ``slanina`` koju pominjete u stvari riblje ulje pogodne konzistencije. Mozda cu to da pogledam kad uhvatim malo vremena. Inace, imam 68 god, vec 4 meseca upotrebljavam omega-3 masne kiseline 3xdnevno ,po 300 mg, cistih epa i dha,zbog demencije, ali i pored nekih autora koji tvrde da se efekti mogu ocekivati vec posle 4 nedele, pisalo dosta i u ``politici``,ja na zalost ne osecam nikakvo poboljsanje. Ukoro cu malo pogledati i ono sto ste Vi pisali i drugi na forumu o ALA, sto me je malo i zbunilo zbog razlicitih podataka o vrsti,poreklu, stabilnosti, ceni isl.Medjutim dosta sam i neefikasan pa nestizem.
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

A da li ste culi za diabeticin?Kazu da obecava! :D
Odgovori