prvu menstruaciju sam dobila sa trinaest godina.
Od tada pa do sad ( a sad imam 21) sam imala vrlo uredan ciklus sa svim pratecim efektima...
Na trideset dana, prvi dan bolovi u stomaku...
I menstruacija mi je trajala 6 dana. Prvi, drugi i treci dan jace krvarenje (kad kazem jace ne mislim na nesto katastroficno) , a ostala tri manje.
Poslednja 2 meseca i dalje dobijam na trideset dana, ali mi sad traje po 4, nekad i 3 dana.
Krvarenja ima, ali ko da ga nema...
Nisam dozivela nikakav stres, nisam drzala dijete, nisam trudna...
A ne mogu da idem kod ginekologa. Razloge imam, pa zato ne pitajte zasto.
Sta bi mogao da bude uzrok ovome????
Hvala unapred na odgovoru
pitanje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nista strasno, verovatno ti se malo menja hromonski balans u organizmu.Tajna napisao:A to sto mi rastu dlake na bradi- nije to brada, vec dve crne dlake- verovatno upucuje na problem sa hormonima ili gresim????
Ali ono za menstruaciju bi svakako trebalo da ispitas, a nema drugog nacina osim da odes kod ginekologa. Mozes da uradis odredjene hormonske testove, ali oni su prilicno skupi, a cak da ti novac nije problem, opet bez ginekologa koji bi ti rekao koje testove da uradis i posle ih protumacio, ne mozes nista.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 4:40 pm
Mislim da to nije nista ozbiljno, prosto sa godinama se i menstrualni ciklusi mijenjaju. Meni se to isto desilo, znaci prvih godina dobijanja menstruacija je bila mnogo obilnija i trajala je duze nego sada, ja sam kontrolisana hormone i skroz su mi u redu. Mislim da nemas nikakavog razloga za brigu. Mnoge moje drugarice imaju slicno iskustvo. Ali ako bas brines ti podji kod doktora pa se konsultuj sa njim.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm