heliobactor pylori savet
heliobactor pylori savet
Imam 27 godina i vec duze vreme imam povremene bolove u stomaku. Na osnovu pregleda gastroenterologa i rezultata krvi ustanovljena mi je dijagnoza Helicobacter pylori (IgG 17,6 i IgA 3,7) koja je napravila i manji cir. Dobio sam terapiju (izgleda standardnu) od dva antibiotika Amoxicilin i Clarithromycin da uniste bakteriju i Controlc da oporavi sluzokozu-sva tri u trajanju od nedelju dana, a nakon toga Controlc jos mesec dana. Kada mi je prepisivao lekove gastroenterolog mi je rekao da posle 3-4 dana terapije necu vise osecati nikakve bolove jer ce antibiotici unistiti bakteriju , medjutim na pocetku terapije bolovi su bili slabijeg intenziteta ali posle tri dana su se povecali pa za nijansu smanjili. Sedam dana je proslo pa pitam sta da radim: da nastavim sa Controlc jos mesec dana jer su bolovi normalna reakcija na lekove i tako treba da bude (doktor je bio suvise optimistican), da ponovim terapiju sa sva tri leka jer bakterija jos nije unistena ili nesto trece. Molim za savet.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 9:28 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemoj nista na svoju ruku da radis jer mozes napraviti vise stete nego koristi.Dobio si standardnu terapiju za bakteriju koja je efikasna u vise od 90 posto slucajeva.Tegobe mogu da se nastave i neko vreme posle terapije, pogotovu ako je prisustvo bakterije bilo dugotrajno.Provera da li je helikobaker jos prisutan se neko duze vreme ne moze raditi iz krvi.Bice pozitivan nalaz zbog spore konverzije titra...Eventualno prisustvo bakterije se moze sada proveriti ili gastroskopijom sa ureaza testom ili izdisajnim testom koji nije bas jeftin.Ako si i dalje inficiran,protokol je cetvorostruka terapija koja ukljucuje i bizmut.Moj savet je da prepustis stvar strucnjaku.Pozz
Na ovom forumu imaš dosta tema uvezi HP infekcije,raznoraznih iskustava,kombinacije terapija,......Pominjane su ustanove koje rade izdisajni test ,cene......Što se tiče lečenja:HP se ne leči ponovo sa istom kombinacojom antibiotika i ne bez lekara.Provera za HP ti je: izdisajni test ili sonda mesec dana nakon Th,jer antitela se u krvi zadržavaju duže vremena pa ćeš biti pozitivan.Drži se uputstva gastroenterologa to ti je najbolje.Ako ti je već dijagnostikovan čir onda si čiraš
pa se malo više informiši o čiru....
Sretno

Sretno

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 1:36 am
Jednjak uobicajenog kalibra i morfologije.Zeludac kaskadnog oblika,grubih nabora mukoze i zive peristaltike.U predelu forniksa i korpusa dosta sluzavog tecnog sadrzaja.Mukota antruma neravna,vilnerabila sa sitnim erozijama.Pilorus centralno polozen,prolazan,bulbus duodenumahiperemicne mukoze bez deformiteta.