pomoc sa helicobacter pylori

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lastdayonearth
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 10:39 am

pomoc sa helicobacter pylori

Post od lastdayonearth »

Ustanovljena mi je helicobacter pylori i pila sam terapiju 7 dana controloc metronidazol i amoxibos i onda jos 7 controloc,ima znakova poboljsanja no opet mi se zna javit mucnina i tezina u stomaku,jutros je bila dosta izrazena,najcesce u jutarnjim satima,jucer je bio zadnji dan terapije,ne pazim bas na ishranu,mozete li mi pomoci s nekim savjetima sto i kako dalje?hvala
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Na ovom forumu(gastroenterologija) imaš stvarno dosta toga opisano o HP infekciji,samo prosurfuj po temama-strananma, i sigurno ćeš naći šta te interesuje.Sretno :wink:
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Naravno,ali i pored terapije i "edukacije" na ovom forumu,veoma je vazno da korigujes ishranu i da pazis kako se hranis.Samo tako ces imati potpuni oporavak.....

Srdacno te pozdravljm! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

pa da,ali sto se tice prehrane ne znam ni sama,negdje pise ovako negdje onako,totalno sam zbunjena :-? :-?
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

lastdayonearth napisao:pa da,ali sto se tice prehrane ne znam ni sama,negdje pise ovako negdje onako,totalno sam zbunjena :-? :-?

Mozes da pitas svog doktora,on ce da ti kaze,a mozes da procitas i na netu.Vazno je samo da se pridrzavas lekarskih saveta,sto se tice ishrane,jer to nije zanemarljiv faktor.Vecina bolesti moze da se podvede da su izazvane nepravilnom ishranom.

Pozdravljam te... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

Hvala puno,a stvarno se brinem sto terapiju nije uspjela sto mi nije bolje,je l imam razloga za brigu ?
HJV
Aktivan član
Aktivan član

Post od HJV »

Nebi trebalo,mada.....Inače ja sam u toku zadnje tri godine popio 6 Th (naravno u vremenskim razmacima ,i kad god sam bio HP+).Pomola mi je četvorostruka Th:Amoxicilin,orvagil,Klatrocin,BicitHP,controloc.Sve ,14 dana.Th je ˝žešća˝.Nekome prođe što kažu od prve a nekome,.......Uglavnom ništa bez lekara a režim ishrane obavezan.Sretno
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

Nisam ja pila tu cetverostruku,hmm..ne znam vidjecu jos za koji dan sta cu s terapijom,ta bakterija stvarno zadaje velike muke :cry:
HJV
Aktivan član
Aktivan član

Post od HJV »

Pa nije ni potrebno ako je lekar ne prepiše.Ali Th kao takva postoji.Naravno zaboravio sam da sa takvom Th obavezno idu i Probiotic kapsule .Znači hrpa tableta,ali meni je tek ta Th pomogla.HP zna da bude uporan i ako se potpuno ne izleči ˝vraća se˝ vrlo brzo i opet jovo na novo.......Znači strogo pridržavanje lekara,......Sretno :wink:
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

Sad mi je doktor rekao da uradim gastroskopiju jer je jos nisam radila pa da vidimo stanje u zelucu pa cemo valjda onda odrediti sta i kako dalje,nadam se da sve bude ok :)
tacak
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tacak »

Moja curica takodje ima problem sa tom bakterijom i pila je terapiju sa amoksicilinom , ranisanom i orvazilom , i cini mi se jos koji lek ali nista cekamo sta ce reci Dr, lekovic TIRSOVA se tice te gastroskopije nema sanse da to radimo ne narocito u tirsovoj , posle onoga sto se desilo, ONOM DECAKU. pozdrav i hvala unapred .
borba
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

a sto ne biste radili gastroskopiju...pa to je jedini nacin da se utvrdi zeludac skroz..sta se desilo ?
tacak
Aktivan član
Aktivan član

Post od tacak »

mozda je jedini nacin da se zeludac vidi skoz ali neznam nemam hrabrosti da to uradim detetu , svi veoma dobro pamtimo sta se desilo decaku , dete je upalo u komu za vreme pregleda , zatim i umrlo bas u tirsovoj. i zelim samo da znam da li ta heliko bakterija uspavluje jos vise jer moje dete spava popodne nista manje od pet , sest sati. pozdrav i hvala.
borba
lastdayonearth
Novi član
Novi član

Post od lastdayonearth »

joj nisam cula za taj slucaj :o ja sam je radila juce i sve je proteklo savrseno bez ikakvih problema...ne znam kako je moguce da se esi nesto poput toga...
tacak
Aktivan član
Aktivan član

Post od tacak »

svaka cast ja nebih imala hrabrosti za tako nesto , ali ovo sto sam rekla za ono dete , mozes naci, samo ukucaj gastroskopija i deca ili nesto slicno , naci ces tekst. vidcemo sta ce se desiti , mozda i nece trebati tako nesto bar se nadam . pozdrav i hvala na odgovoru.
borba
Odgovori