multipla

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

multipla

Post od heonaty »

molim za savet.imam 39g i od seste godine imam -10dioptriju na desnom oku nosila sam socivo do pre tri godine dok nije pocelo sve da se komplikuje,a evo kako.posto sam obolela pre 10g od miastenije gravis bila sam konstantno na pronizonu onda su pre tri g.resili da ga ukinu i nastao je haos ne samo da sam dobila duple slike vec su m i otekle oci pa su otkrili da imam Myositis m.recti,i ne samo to vec i Paresis n.n.centralis billateralis, Strabismus conveagens paralitica, Chorioretinitis centralis i Myopia alta et i Anisometropiju nadam se da sam sve dobro prepisala .e onda su posumnjali na Multipl sklerozu uradili evocirane i eto stizenalaz koji podvrdi sumju pa posle magnetna pa lumbalna i tako ja zavrsim ko zamorce sa sto dijagnoza onda mi daju pulsnu zbog Myositisa i multiple i vrate pronizon na 20m kao odrzavanje zbog atrofije nadbubreznih zlezda koji su sigurna sam oni izazvali naklim ukidanjem pronizona masdfa svaka cast ostalim lekarima koji rade humano svoj posao.od tad me preuzme tim na VMA i hvala im e sad sta me muci snalazim se ja sa svim ovim bolestima sad imam i secer kao i Menijerov sindrom kazem vam snalazim se i neplasim samo pokusavam sebi da olaksam i razresim jednu dilemu a ona je evo ova -rekli suy mi da nemoram da nosim socivo da nebi tu puno dobila samo bi ostetila oko jos vise sto sam i uradila e sad su mise pojacale vrtoglavice fekticki su posyale nepodnosljive i razlikujub se od onih koje imam zbog multiple i Meniera pa me zanima da li to sto fakticki gledam samo na levo oko moze da napravi taj problem i da li bi misocivo pomoglo?ipak je to -10 mada sam socivo uvek nosila najvise -7.5 pa pomozite savetom znam da sam komplikovan pacijent sa svim ovim dijagnozama ali locirajte se samo na oftyamoloske pa me posavetujte da li gresim sto nenosim socivo ili ne gresim jel sad moram sebi da pomognem da se te vrtoglavice smanje kao i ya tezina koju imam u ocima .Hvala i izvinite na opsirnosti ali ovo dodje ko kratka biografija ali nisam ja kriva sto sve to imsam pa sam nislila da je za prvo javljanje bitno da sve navedem da bi mi bolji savet dali jel moram da se borim imam dvoje divne dece i muza koji ima leukemiju i kome je svaka pomoc dobrodosla.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

U oftalmoloskoj praksi,poznato je da se vrtoglavice mogu javiti u stanju akutne paraliticke razrokosti,zajedno sa pojavom duplih slika.Kasnije,eliminacijom razrokosti ili zatvaranjem jednog oka u cilju terapije,te vrtoglavice nestaju.Dakle,kad nema duplih slika,nema ni vrtoglavice.Drugi razlog moze biti lose odredjena dioptrija,posebno ukoliko postoje cilindri postavljeni na pogresnom uglu i netacno odredjena visina astigmatizma tj.cilindra.
Pozdrav!
Odgovori