Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
trenutno sam jako uzasnuta i ne znam sta ce biti...za par sati idem na UZ,ali ne mogu da se iskuliram pa mi treba Vasa pomoc
posle godinu i po dana pokusavanja da dobijemo bebu,konacno smo uspeli ali ja ne znam da li da se radujem ili da sednem i da placem
zadnja menstruacija je bila 19.06.
09.07 sam isla opet da proverim hlamidiju mikoplazmu i ureaplazmu...nasli su mi ureaplazmu uradila sam test 13.07,bio je negativan i bacila sam se na antibiotike,dovicin pa hemamicin...ali nisam dobila sve do juce,mislila sma da je od antibiotika...i juce sam opet smogla snage da uradim test i pojavile su se odmah dve najdeblje crte koje sam ja videla u zivotu....jutros kad sam se cula sa doktorkom i nije bila odusevljena sa tim antibioticima i zakazala mi da dodjem ali ja cu odlepiti do tada
ima neko bilo ko ko moze da mi kaze bila sta u vezi ove kombinacije...prosto ne mogu da zamislim da posle ovoliko cekanja cu jos morati i na abortus...
Bila kod doktora,kaze 6 nedelja,i da sobzirom na situaciju koliko se dugo mucimo i mi i ona sa nama ,ona ne bi prekidala trudnocu ali me je zamolila (sad ovo zvuci bezveze) da se konsultujem sa jos nekim doktorom koji ima vise prakse sa "mojim problemom".
pa ja sad opet pitam-dr Pedja ili bilo ko strucan ovde...sta mi je ciniti...
sobzirom da sam isla na folikulumetriju taj mesec...e sad kad razmisljam odkud mi to uopste da pijem antibiotike,a sa druge strane vec vise od godinu nismo uspeli pa nekako nisam ocekivala ni sad...
ovaj da, zadnji snimak folikula je bio 02.07 znaci par dana posle toga doslo je do zaceca a antibiotike sam pocela da pijem 13.07 pa narednih 13 dana....
po onom sto sam citala na temi Petrosevica ,i iskustva Veki 30,ovo i nije toliko strasno...ali...
a sta je u stvari pravi problem? nasi ginekolozi kazu da slobodno mozes da izneses trudnocu sa ureaplazmom (samo da nije hlamidija!), to nije strasno, cak mnoge zene iznesu trudnocu a da i ne znaju za tu bakteriju
e sad, cude me ti antibiotici, jer trudnice i porodilje ne smeju da piju lekove (nekad nekad samo), a od antibiotika sme valjda samo eritromicin (tako bar moja komsika). nisi valjda pila na svoju ruku? sto si ih pila?
trudimo se da dobijemo bebu vec 1.5 god
nismo znali da smo trudni,a poceli smo po preporuci lekara oboje da pijem terapiju za ureaplazmu,zato sto sam ja dobila pozitivan nalaz (njegov je bio negativan).pre nego sto sam pocela da pijem dovicin,uradila sam baby rapid koji je bio negativan,verovatno sam bila tada tek nedelju dana trudna...ne znam..i zato je bio negativan,i vodeci se tim rezultatom sam pocela terapiju za ureaplazmu...
moj problem je sto ne znam da li da zadrzim bebu ,tj hoce li sa njom biti sve u redu ili moram na abortus koji nikako ne zelim...
Evo da te malo utesim mada nadam se da ce ti se javiti netko od doktora,elem imam prijateljicu koja ima astmu i ne znajuci da je trudna celi prvi mesec je bila na Amoksiklavu i jos nekim jakim tabletama kao i pumpica za astmu kad je skontala da je trudna bila se prestravila,odluci da zadrzi trudnocu i danas ima savrsenog decaka.
Potrazi nekog dobrog ginekologa koji ima dobar ultra zvuk da ti otera sve sumnje,nemora da znaci da nesto nije uredu jer ipak je to mala trudnoca.
Znam jednu curu koja je u trudnoci pila kafetin i sve je uredu sa bebom.
Sve najbolje i puno srece.
Nemoj preterano da se uzbudjujes,to sto si pila antibiotike ne mora nista da znaci...To svakako nije preporucljivo,ali ako si ih pila to ne znaci da ces morati na abortus.Ovako ja bih ti preporucila da radis tripl test i ako tamo bude sve ok,iznesi trudnocu bez obzira na sve.Mislim moze to vec da se proveri da li su ti ti antibiotici napravili neki problem.I nemoj sebe ad osudjujes stop si to pila,jer jednostavno nisi znala.Ja smatram da je babyrapid nije bas tolikoooooooo pouzdan,jer veoma cesto dodje do greske i to tamo gde ne bi trebalo.Zato je beta hcg i ginekolog resenje za sve nedoumice.
Samo se ti opusti,videces da ce sve biti u redu.U stanju kojem si sada osnovno je biti smiren...Zelim ti svako dobro.
HVALA devojke na odgovorima znace mi puno...
imam neki utisak da ce sve biti OK,procitala sam gomilu tekstova na netu,pa cak i neke slucajeve identicne kao moj svi su se zavrsili sa hapy end-om...ali prvo da proverimo sve sa doktorima...u potrazi sam za nekim bas dobrim...nadam se da cu ga naci...
tnx
Ma sta sve zene piju u trudnoci (neke ne znaju, a neke moraju jer im bolesti ne daju mira) pa se rode zdrave bebe. Nemoj toliko da brines. Uradi sve neophodne testove i nece te boleti glava. A gde sad da abortiras kada toliko dugo vec pokusavate....