Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Imam 18 godina i neredovnu menstruaciju. Cula sam da je moguci uzrok tome manjak zenskih hormona.
( Imam jako male grudi, sto je mozda povezano )
Mozete li mi dati savet za koje hormone da uradim analize, i ako neko ima slicna iskustva, koje su terapije i propratni efekti???
Obrati se ginekologu i on ce ti objasniti koje sve analize da uradish!
Malko je glupavo da se u 21. veku sama lechish!
I imash samo 18 godina, do 25 godine se zenama ciklus sredjuje, ne brini previshe ali ne bi bilo loshe da odesh kod ginekologa i da pochnesh da brinesh o svojim polnim organima! Knjizicu u ruke i idi kod doktora, ginekoloshki pregled nije nishta strashno niti bolno, morash da shvatish da je to tvoj nachin brige o tvom telu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
i nije mi namera sama da se lecim. Razumem tvoj odgovor, jer svesna sam da ima puno devojaka koje beze od pregleda. Iskreno, i sama bih radije odlozila, ali naravno ne po svaku cenu!!
Prosto me zanimalo da li neko ima slicna iskustva i mozda neki koristan savet pre nego krenem u konkretno resavanje problema
nemash ti shta da lechish, pa neredovan ciklus nije za lechenje nego za odrastanje!
a to odlaganje moze da potraje do tridesete godine.
razmisli dobro o svemu i shto se ciklusa tiche nemoj panichiti, sve do 25 godine imash fore da se to ustali, postajesh zena i naravno da su ti hormoni u haosu a ne znam odakle ti to da imash manjak hormona.
Ako ti je neko od komshija ili drugarica to rekao to odmah okachi machku o rep, a ako je u pitanju zvanichan nalaz iz laboratorije onda treba da se obratish nekome!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Obrati paznju na kvalitetnu ishranu.Neredovne menstruacije u toj dobi su cesto rezultat slabe ishrane ili drzanja dijete.Takodje mogu uticati i suvise intenzivni treninzi i sl.