Bakterija u ocima, molim Pomoc !!!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
emir_delich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 4:20 pm

Bakterija u ocima, molim Pomoc !!!

Post od emir_delich »

Prije mjesec 2-3 mjeseca, oci su pocele da me svrbe i crvenilo se pojavilo, nekada na desnom, nekada na lijevom oku. Ignorisao sam misleci da se radi o alergiji ali nije prestajalo. kada sam otisao lekaru i uradio bris oka pronadjena mi je Staphylococcus epidermidis bakterija. Imao sam do sada razlicite terapije cak koristio i dodatke u prehrani za oci ali ne pomaze... Kapi, masti, tecnost za ispiranje, apsolutno nista ne pomaze.... Molim Pomoc, jer me vec strah za vid na lijevom inace samo na desnom imam dioptriju i nosim lece... Jel opasno, jer vec dugo traje mislim na vid naravno... Sta da radim??
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Chloramphenicol 1% mast za oci 6x dnevno 5 dana u oba oka (kontaktna sociva ne nositi bar 5 dana) i Cefalexin kapsule od 500 mg na 6 sati po 1, takodje 5 dana ,naravno ukoliko niste alergicni na ove lekove,bi trebalo pomoci.
Pozdrav!
emir_delich
Novi član
Novi član

Post od emir_delich »

klio napisao:Chloramphenicol 1% mast za oci 6x dnevno 5 dana u oba oka (kontaktna sociva ne nositi bar 5 dana) i Cefalexin kapsule od 500 mg na 6 sati po 1, takodje 5 dana ,naravno ukoliko niste alergicni na ove lekove,bi trebalo pomoci.
Pozdrav!
Upravo koristim Gentokulin 0,3 % kapi i neku mast.... to mi je druga terapije, prije toga je bila sa Torbex-om cini mi se da se tak zove. Ali sig. cu probati ovo sto mi preporucujes... hvala puno
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Poslusaj savet koji ti je napisala *Klio,jer je "Chlormaphenikol" bas dobra mast,odnosno antibiotik sirokog spektra...Mislim da bi ti sve ovo sto je ona napisala moglo pomoci....Izbor je tvoj naravno,tvoje su oci.

Srdacno te pozdravljam... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
emir_delich
Novi član
Novi član

Post od emir_delich »

ivamatic napisao:Poslusaj savet koji ti je napisala *Klio,jer je "Chlormaphenikol" bas dobra mast,odnosno antibiotik sirokog spektra...Mislim da bi ti sve ovo sto je ona napisala moglo pomoci....Izbor je tvoj naravno,tvoje su oci.

Srdacno te pozdravljam... :P :P :P :P :P
Naravno, vec sam kupio i mast i kapsule i pijem, jer nemam sto izgubiti sve sam probao a to nisam... javim vam rezultate..
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Drago mi je sto si poslusao savet koji ti je *Clio napisala.I meni je vise puta bassssssss pomogla.Jos jednom joj hvala puno..... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori