Snimak ugradnje stenta

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
rsinisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 1:02 am

Snimak ugradnje stenta

Post od rsinisa »

Kao prvo, izvinjavam se ako sam promasio forum, ali ne znam gde bih drugde postavio pitanje jer verujem da cu ovde najpre da dobijem odgovor.
Elem, pre par dana drugar je bio u KCS-u na ugradnji stenta i dali su mu CD sa snimkom operacije. Medjutim, ni jedan od tih fajlova nema ekstenziju, a ni jedan od plejera nece da otvori te snimke. u root direktorijumu CD-a nalazi se fajl DICOMDIR, a u poddirektorijumu nekoliko fajlova sa brojacanim nazivima. Moze li neko da pomogne i da kaze kako i cime pogledati ove snimke?

Pozdrav.
Sinisha
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Jel imas neku extenziju? Uradi ovako:
1. Udji u "My Computer"
2. Udji u dijalog "Tools" na vrhu prozora, izmedju "Favorites" i "Help"
3. Zatim u padajucem meniju "Tools"-a udji u "Folder Options"
4. U "Folder Options" imas menije "General", "View", "File Tipes"... Tu udji u "View"
5. Kada to uradis, na mini ekranu ce ti se pojaviti neke opcije. Pronadji "Hide extensions for known file tipes", ona ce biti negde pri dnu ekrana ukoliko ne skrolujes. ONA NE TREBA DA BUDE STIKLIRANA. Ukoliko je stiklirana, klikni jos jednom u prozorcic.
6. Kada si sve to uradio, klikni na dugme "Apply"

Nakon ovog postupka ces biti u stanju da vidis koju ekstenziju ima fajl koji treba da otvoris. Ekstenzija je ono sto pise na kraju fajla iza tacke. Npr: "fajl.exe", gde je ".exe" ekstenzija ili "slika.jpg", gde je ".jpg" ekstenzija.

Kada si zavrsio ceo postupak, onda mi samo ovde napisi koja je ekstenzija u pitanju i ja cu ti reci kojim programom da je otvoris.

Pozz
Cogito ergo doleo....
rsinisa
Novi član
Novi član

Post od rsinisa »

Hvala ti, to prvo uradim kada instaliram WIN jer ne volim da kompjuter misli da je pametniji od mene :). Nisam hteo da duzim prethodnu poruku, pa sam izostavio da se jako dobro snalazim sa racunarima i sam sam radio neke stvari oko prebacivanja i konvertovanja video zapisa itd. Ali ovde sam zapeo.
U svakom slucaju, hvala ti na brzom odgovoru i zelji da pomognes.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

I??? Koja je extenzija??
Cogito ergo doleo....
rsinisa
Novi član
Novi član

Post od rsinisa »

Kao sto rekoh u prvoj poruci, ni jedan od tih fajlova nema ekstenziju.
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am

Post od Gandra »

Ako je radjeno na Simensovom aparatu, moze da se vidi samo sa programa koji moze da se skine sa nekog Simensovog sajta, ja sam gledala CD sa angiografije i plasiranje stenta, takodje su bili fajlovi bez ekstenzije ali smo znali da je radjeno na Simensovoj masini.
rsinisa
Novi član
Novi član

Post od rsinisa »

To je to, u pitanju je DICOM format pa je potreban i DICOM pregledac, odn. viewer. Uspeo sam da pregledam snimke.
Hvala Gandra

Pozdrav.
Sinisha
Odgovori