Kao prvo, izvinjavam se ako sam promasio forum, ali ne znam gde bih drugde postavio pitanje jer verujem da cu ovde najpre da dobijem odgovor.
Elem, pre par dana drugar je bio u KCS-u na ugradnji stenta i dali su mu CD sa snimkom operacije. Medjutim, ni jedan od tih fajlova nema ekstenziju, a ni jedan od plejera nece da otvori te snimke. u root direktorijumu CD-a nalazi se fajl DICOMDIR, a u poddirektorijumu nekoliko fajlova sa brojacanim nazivima. Moze li neko da pomogne i da kaze kako i cime pogledati ove snimke?
Pozdrav.
Sinisha
Snimak ugradnje stenta
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jel imas neku extenziju? Uradi ovako:
1. Udji u "My Computer"
2. Udji u dijalog "Tools" na vrhu prozora, izmedju "Favorites" i "Help"
3. Zatim u padajucem meniju "Tools"-a udji u "Folder Options"
4. U "Folder Options" imas menije "General", "View", "File Tipes"... Tu udji u "View"
5. Kada to uradis, na mini ekranu ce ti se pojaviti neke opcije. Pronadji "Hide extensions for known file tipes", ona ce biti negde pri dnu ekrana ukoliko ne skrolujes. ONA NE TREBA DA BUDE STIKLIRANA. Ukoliko je stiklirana, klikni jos jednom u prozorcic.
6. Kada si sve to uradio, klikni na dugme "Apply"
Nakon ovog postupka ces biti u stanju da vidis koju ekstenziju ima fajl koji treba da otvoris. Ekstenzija je ono sto pise na kraju fajla iza tacke. Npr: "fajl.exe", gde je ".exe" ekstenzija ili "slika.jpg", gde je ".jpg" ekstenzija.
Kada si zavrsio ceo postupak, onda mi samo ovde napisi koja je ekstenzija u pitanju i ja cu ti reci kojim programom da je otvoris.
Pozz
1. Udji u "My Computer"
2. Udji u dijalog "Tools" na vrhu prozora, izmedju "Favorites" i "Help"
3. Zatim u padajucem meniju "Tools"-a udji u "Folder Options"
4. U "Folder Options" imas menije "General", "View", "File Tipes"... Tu udji u "View"
5. Kada to uradis, na mini ekranu ce ti se pojaviti neke opcije. Pronadji "Hide extensions for known file tipes", ona ce biti negde pri dnu ekrana ukoliko ne skrolujes. ONA NE TREBA DA BUDE STIKLIRANA. Ukoliko je stiklirana, klikni jos jednom u prozorcic.
6. Kada si sve to uradio, klikni na dugme "Apply"
Nakon ovog postupka ces biti u stanju da vidis koju ekstenziju ima fajl koji treba da otvoris. Ekstenzija je ono sto pise na kraju fajla iza tacke. Npr: "fajl.exe", gde je ".exe" ekstenzija ili "slika.jpg", gde je ".jpg" ekstenzija.
Kada si zavrsio ceo postupak, onda mi samo ovde napisi koja je ekstenzija u pitanju i ja cu ti reci kojim programom da je otvoris.
Pozz
Cogito ergo doleo....
Hvala ti, to prvo uradim kada instaliram WIN jer ne volim da kompjuter misli da je pametniji od mene
. Nisam hteo da duzim prethodnu poruku, pa sam izostavio da se jako dobro snalazim sa racunarima i sam sam radio neke stvari oko prebacivanja i konvertovanja video zapisa itd. Ali ovde sam zapeo.
U svakom slucaju, hvala ti na brzom odgovoru i zelji da pomognes.

U svakom slucaju, hvala ti na brzom odgovoru i zelji da pomognes.