Usporen rad srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
skubidu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 11:35 pm

Usporen rad srca

Post od skubidu »

Dakle desava mi se sledece
zivim normalan zivot pun snage bez ikakvih problema i onda bez najave odjednom neko tinjanje u srcu kao neki grc ba onda blago ziganje i nakon toga jake rvtoglavice i nesvestice.

ekg radjen kazu sve ok
holter radjen kazu sve ok
tes opterecenja nije radje.

Prinetio sam da kada mi je extra lose a to je tinjanje u grudima i te jake nesvestice i totalni kolaps da neznam gde se nalazim dakle primetio sam da mi tada opadne puls na izmedju 50 i 60 otkucaja pa me zanima sta to moze da bude?

Zasto mi se uspori rad i zasto dolazi do svega toga hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

koliko imate godina? u kojoj ustanovi je radjen ultrazvucni pregled srca?
skubidu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 11:35 pm

Post od skubidu »

30 godina ultrazvuk privatno radjen
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

moglo bi da se radi o prolapsu mitralne valuve, koji nedovoljno vestom ehokardiografisti moze da promakne...
ili o pojacanom stresu
macka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macka »

ja sam prvo bila kod interniste i rekao mi je da imam usporen rad srca i da pijem cardiopirin mada ne znam zasto (mlada sam,24 g., jos i mrsava). kasnije sam bila kod neuropsohijatra i psihologa, jer i ja imam ta probadanja sa leve strane grudnog kosa (inace podlozna sam i nerviranju) i pocela sa seroxatom. siptomi su se smanjivali da bi posle 2 meseca koriscenja tog leka, ponovo pocelo to probadanje (kad mi je pojacana doza), a manje sam nervozna nego ranije. ne znam u cemu je vise problem?!?? :cry:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Nedovezujem se na temu i jedno me zanima:
Koji se testovi rane za utvrdivanje prolapsa mitralne valuve?
Raden mi je ultrazvuk srca i uredu je,ekg takode,holter je pokazao exstra otkucaje srca......molim vas za savet!
Koje jos pretrage da trazim jer mi se desava kao i kolegi,samo sto pocne jako udarati,da bi se posle toga usporio rad srca.
Pozdrav
Odgovori