Da li mi neko moze nesto vise reci o non-Hodgkin limphoma?
Moj tata boluje od toga, prosao je i HT i RT i nema pomaka.......
Unapred zahvalna
non-Hodgkin limphoma
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 6:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
non-Hodgkin limphoma
Jelena
NHL DBCL pripada grupi agresivnih limfoma.
Nakon pocetne terapije kod vecine bolesnika preko 60% se postize zadovoljavajuci terapijski odgovor/ sto znaci da 50% bolesnika zivi 10 godina/,a u odredjenom procentu i izlecenje,narocito kod mladjih od 60 god.
Na zalost postoji grupa bolesnika/kako sam shvatila gde je i Vas otac/koja ne reaguje na datu terapiju/te stoga imaju losu prognozu,ali kod kojih se primenjuju tkz. "agresivniji" protokoli uz transplantacionu potporu, ukoliko to opste zdravstveno stanje dozvoljava kao i godine starosti.
Nakon pocetne terapije kod vecine bolesnika preko 60% se postize zadovoljavajuci terapijski odgovor/ sto znaci da 50% bolesnika zivi 10 godina/,a u odredjenom procentu i izlecenje,narocito kod mladjih od 60 god.
Na zalost postoji grupa bolesnika/kako sam shvatila gde je i Vas otac/koja ne reaguje na datu terapiju/te stoga imaju losu prognozu,ali kod kojih se primenjuju tkz. "agresivniji" protokoli uz transplantacionu potporu, ukoliko to opste zdravstveno stanje dozvoljava kao i godine starosti.
pomoc
molim Dr Severusa da mi odgovori da li DgC 91.1 spada u non-Hodgins ili ne i kakva je procedura lecenja tj.,prognoza ove bolesti ?radi se o mom suprugu on ima 47g.nikad nije ni od cega bolovao sada su mu ovo dijagnostikovali ali su nam rekli da se za sad neleci vec samo prati ,da li je to dobro ili lose?obracala sam vam se vise puta pa se nadam da cu dobiti neki odgovor,a da cula sam da je ovaj oblik izleciv da li je ili nas to neko samo pali,hvala. molila bi jos jedan odgovor nasa cerka je pre 3g opertisala kod pokojnog Dr Scepanovica mladez u otpusnoj listi stoji ovo-OPExcisio Tu cutis pigment.reg.paravertebralisNoII.pitacetese sto sada to cackam i pitam ali zbinjujeme stalno nalaz sa patologije u kom pise EX TEMPORE-I.benigno. II Mala promena za obradu pa zatim pise I.II.LENTIGO BENIGNA CUTIS. obe promene pokazuju bazalnu melanocitnu hiperplaziju, a manja promena i fokalni subepidermalni limfocitni infiltrat. isli smo na kontrole i kazu da je sve Ok,ali mene zanima da li i sta moze da znaci taj limfocitni infiltrat? pa ako mognete posavetujte me bicu vam zahvalna mada verovatno sada zbog suprugovog stanja panicim na svaku pojavu slova L.