Umnjaci

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Kacket
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 7:23 am

Umnjaci

Post od Kacket »

Posto vec ima jako puno ovakih tema nisam zeleo nigde sa nastavljam nego da otvrim novu :D
Naime jos malo punim 20 godina i donji umnjaci mi jos nisu izrazli,odnosno zbog veoma male vilice oni nemaju dovoljno prostora,Prosle nedelje imao sam zakazano kod hirurga koji je to trebao da sredi medjutim nije uspeo posto je ustanovio da se desni umnjak nalazio veoma blizu 'nekakvog' zivca!
E sada mene zanima koliko je sada to opasno da se vadi,i kome da se obratim?
hvala
dr cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr cat »

da li je hirurg počeo da vadi zub ili ništa nije ni dirao?

sve zavisi od same situacije, položaja zuba, koliko on smeta itd.
ako ne pravi nikakve probleme, a u kontaktu je sa tzv. mandibularnim kanalom u kom se živac nalazi, najbolje je zub ne dirati... ukoliko pravi probleme, onda takve slučajeve rešavaju na Klinici za oralnu hirurgiju na Stom. fakultetu ili na Maksilofacijalnoj hirurgiji, ja lično ne preporučujem privatne ordinacije za bilo kakvu ozbiljniju hirurgiju.

najbolje je kad vam stomatolog nešto kaže, ako vam nije jasno, da pitate na licu mesta.
Kacket
Novi član
Novi član

Post od Kacket »

Zub nije diran,njegov polozaj je na snimku vise horizontalno nego vodoravno!Ja ga nebih ni dirao ali mi izaziva (blagi) otok na desnoj strani lica!
dr cat
Novi član
Novi član

Post od dr cat »

ako je tako, onda na pregled i savetovanje na Klinici za oralnu hirurgiju Stom. fakulteta, koja se nalazi u Dr Subotića 4.

nemoj se brinuti, jer to nije ništa strašno. dešava se, a oni to rešavaju.

:)
Kacket
Novi član
Novi član

Post od Kacket »

jos jedno nestrucno pitanje :wink:
na gornjoj vilici prosle nedelje su mi izvadjena 2 zuba(ukupan broj zuba je bio 15-sada je 13)e sada dal je meni izvadjen koji nije po planu bio da se izvadi?
Inace ja zivim u inostranstvu,mada hvala za adresu mozda ce zatrebati :D
dr cat
Novi član
Novi član

Post od dr cat »

Kacket napisao:jos jedno nestrucno pitanje :wink:
na gornjoj vilici prosle nedelje su mi izvadjena 2 zuba(ukupan broj zuba je bio 15-sada je 13)e sada dal je meni izvadjen koji nije po planu bio da se izvadi?
Inace ja zivim u inostranstvu,mada hvala za adresu mozda ce zatrebati :D
iskreno, ne razumem pitanje.
a i ovo malo što razumem, nikako ne kapiram, lol.

koji su uopšte zubi po planu da se vade? koliko ja znam, plan ne postoji :lol:
Odgovori