T3 T4 normalni TSH smanjen

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Draganic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 9:36 am

T3 T4 normalni TSH smanjen

Post od Draganic »

Imam 28 godina.
Zbog prirode posla kojim se bavim i i zbog svoje prirode stalno sam pod stresom . Pre nekoliko meseci dobila sam akne na ledjima... dermatolog me je poslao na analizu stolice i krvi(helikobak). NAkon analiza ustanovljena mi je kandida u debelom crevu i krenula sam sa terapijom. Posle mesec dana nistatina, probiotika, cajeva .. rezultati su bilo uredu. Medjutim nakon nekogvremena sam ponovo uradila analize i kandida mi se povratila, mada u manjem broju nego pre terapije .... !
Tokom ovog perioda oslabila sam 5kg (sa 53 na 48 kg) U pocetku sa mislila da mi je to od rezimske ishrane protiv kadide medjutim posto mi majka boluje od hipertiroide (bazad) i sto sam primetila da ponekad imam ubrzan puls otisla sam na analizu krvi...
Svi rezultati su mi bili srednjih vrednosti...
T3 2.4 (1.3-3.1)
T4 132 (66-181)
osim TSH koji mi je bio smanjen 0,212 (0.350-5.500)
Kod gastroenterologa vec imam zakazano i znam da se sa kandidom dugo moram boriti, ali zanima me koliko su alarmantni reultati stitne zlezde i koji bi mi svet dali u vezi sa tim?
Odgovori