Pomoc povreda kolena

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Urke89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 21, 2008 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pomoc povreda kolena

Post od Urke89 »

zdravo zovem se Uros Turkulov,imam 18 god iz novog sad...Volim motore..t.j obozavam...tako vozeci na zadnjaka malo vise gasa nisam mogao da pritisnem kocnicu zadnju i pao sam sa motorom...kad sam pao skupili su se oko mene hteli da zovu urgentnu ali nizam dozvolio...malo me je bolela noga mislio sam da nije nista..rekli su mi neki ljudi tamo lezi 10 min ako te nista ne bude bolelo ustani i idi..tako sam ja lezao jedan min ustao malo razmrdao koleno i mislio sve je u redu kad odjednom..kao da mi je propala noga..samo sam cuo tri puta krc krc krc i nasao sam se dole na zemlji..nije jako bolelo ali me je taj zvuk uplasio..nisam mogao da verujem. da sam ovako pao..ceo zivot se bavim sportom...hokej 7 godina,kosarka 4,karate 3 god,,jos plus usput fudbal gimnastika rvanje,cak sam i mesec dana box...i sad sam se spremao za Prijemni za Dif u Novom Sadu isao sam na pripreme svaki dan sam se ubijao od vezbanja..plus u teretanu sam isao tako malo idem malo ne idem...dok me ne smori :)... da se vratim na slucaj,,i na to sam rekao idem u urgentnu hirurgiju ovo je nsto zajebano...jedan decko me je odvezao i ti smotani doktori sto su tek poceli da rade su mi rekli da nije nista snimao sam nogu kao stavljaj leda i pij nesto sto nema veze..posle par dan sam otisao kod tatinog druga specijaliste i stavili su mi nogu u gips ligament i meniskus valjda..ne znam sigurno..zato mi treba vasa pomoc da mi kazete koliko je ozbiljno i sta mogu da uradim oko toga da poboljsam za dalje..nosim gips vec 5 nedelja skidam ga sledece nedelje pa valjda terapije..koji sim ligament zeznuo dal sam jos nesto evo ovako je doktor rekao

NASAO SAM DA BOLUJE OD: LAESLO LIGAMENTI COLLATERALIS MEDIALIS ET LIGAMENTI CRUCIATIO ANTRIORIS ET MENIOSCI MEDIALIS GENUS SINIST6RI

nalaz i misljenje postavljen cirkularni tutor gips zglob kolena sa otokom i izlivom th:andol 1x 1 antireumatika.mirovanje

ja se stalno stalno krecem...ne boli me noga ..kad malo preteram osecam kao da mi malo pucketa i tad se vratim kuci...i kad dodje do promena vremena me zaboli a inace ne...problem je sto je sad nesto pocela malo druga noga da me boli kod kolena nesto mi krca ..zbog opterecenja veceg jel nesvesno gazim vise valjda...recite sta da radim !!!!
Iskren.fer.dobar lep romantican perverzan i emotivan :)
Odgovori