diskus

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

ljubac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 27, 2008 8:18 pm

Post od ljubac »

Ja sam sada nesto trazila po netu u vezi diskus hernije i nasla da je joga SUN SALUTATION jako dobra.Medjutim gledala sam kako se to radi i nisam sigurna da covek koji boluje od diskus hernije sme da radi takve vezbe!Pa me zanima vase misljenje o tome.Hvala.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

tatijana napisao:
Ovo je zanimljivo, ali nisam videla da se kod nas praktikuje. Mene zanima da li je moguce nekako fiksirati vratni deo kicme dok spavam. Naime, kod mene se radi o diskusu izmedju 5 i 6 vratnog prsljena, a kada lagnem na desnu stranu, levo rame mu nekako pada prema duseku i krene trnjenje. Na levoj strani i ne mogu da spavam, zato sto mi leva ruka odmah utrne. Ledja i stomak ne dolaze u obzir. Trenutno idem na terapiju strujom, laser i ultrazvuk, a onda me ocekuje more, plivanje i vezbe.
Nema bas nekog nacina da ucvrstite vrat pri spavanju,ali jacanjem misicnog midera vrata adekvatnim vezbama bi trebalo da resi ovaj problem.Pozdrav
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

ljubac napisao:Ja sam sada nesto trazila po netu u vezi diskus hernije i nasla da je joga SUN SALUTATION jako dobra.Medjutim gledala sam kako se to radi i nisam sigurna da covek koji boluje od diskus hernije sme da radi takve vezbe!Pa me zanima vase misljenje o tome.Hvala.
Zao mi je,nemam iskustva sa pomenutom tehnikom nijedan moj pacijent je ne praktikuje.Pozzdrav
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Post od tatijana »

terapeut napisao:
tatijana napisao:
Ovo je zanimljivo, ali nisam videla da se kod nas praktikuje. Mene zanima da li je moguce nekako fiksirati vratni deo kicme dok spavam. Naime, kod mene se radi o diskusu izmedju 5 i 6 vratnog prsljena, a kada lagnem na desnu stranu, levo rame mu nekako pada prema duseku i krene trnjenje. Na levoj strani i ne mogu da spavam, zato sto mi leva ruka odmah utrne. Ledja i stomak ne dolaze u obzir. Trenutno idem na terapiju strujom, laser i ultrazvuk, a onda me ocekuje more, plivanje i vezbe.
Nema bas nekog nacina da ucvrstite vrat pri spavanju,ali jacanjem misicnog midera vrata adekvatnim vezbama bi trebalo da resi ovaj problem.Pozdrav
Hvala.
dusanv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 10:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molba

Post od dusanv »

Malocas sam se vratio od lekara neurologa.Postavljena mi je dijagnoza Lumboishialgia bill.sympth.p.p.l.sin.
Na Rtg L-S se vidi Diskus hernie L4-L5 et L5-S1
U nalazu neurologa pise: Lazarevic obostrano no + na 80*,PR se izazivaju pojacavanjem,AR O,ocuvana dorzalna i plantarna fleksija stopala obostrano,kontrolise sfinkter.
Molim da mi neko kaze o cemu se radi.Napominjem da sam samo jednom bio slicno "bolestan" jos pocetkom 90-ih i od tada nisam imao probleme niti sam po bilo kom osnovu bio kod lekara.Imam 50 godina,visok sam 177 i imam 70 kg +-2 kg.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nalaz neurologa znaci da Vam je, najverovatnije zbog pomeranja diskusa, doslo do pritiska na korenove nerava pa zbog toga imate bolove u nogama i oslabljene reflekse u predelu casica, kao i ugasene reflekse u predelu Ahilovih tetiva. Ipak, ako refleksi nisu ranije ispitivani, moguce je da taj problem postoji od ranije, a ima i osoba kojima su refleksi oslabljeni ili "ugaseni" od rodjenja, a ne uzrokovani nekom bolescu. Ostali opisani nalaz neurologa je u granicama normale.
Pretpostavljam da je u zakljucku predlozeno da se javite na dalje lecenje ortopedu, fizijatru ili neurohirurgu.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

U nalazu neurologa pise: Lazarevic obostrano no + na 80*,
Samo bih voleo da mi neko strucan kaze na koliko stepeni je Lazarevic patoloski pozitivan?

Hvala
Odgovori