diskus
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
diskus
Posle visegodisnjih tegoba ( trnci u levoj ruci, bol u lopatici, ponekad trnci u glavi ili trnjenje leve noge...) , neurohirurg je pogledao MR vratnog dela kicme i konstatovao diskus u tom delu. Receno mi je da to nije ni za kakvu operaciju i da moram da se priviknem da zivim sa tim. On ne preporucuje lekove, sem aspirina,a mene to ponekad toliko muci da nocima ne spavam. Kakva su iskustva u smislu nekih vezbi , fizikalne terapije i sl? Da li se moze predvideti ishod bolesti
Hvala lepo. Aspirin se valjda preporucuje da se ne osecate uskracenim da vam bas nista nisu prepisaliterapeut napisao:Prvi put cujem da se diskus tretira aspirinom.Fizikalna medicina Vam je neophodna da bi ste usvojili pravilne zivotne obrasce kojih cete se pridrzavati da ne bi doslo do daljeg pogorsanja bolesti.Potrazite dobrog fizijatra i fizioterapeuta koji ce vam pomoci.

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
aspirin? vrlo zanimljiv pristup ovom stanju...
molim te reci mi ime kolege pa da ga priupitam kako to aspirim delije povoljno na diskus hernije
mozda on zna nehsto shto mi ostali ljudi ne znamo!
molim te reci mi ime kolege pa da ga priupitam kako to aspirim delije povoljno na diskus hernije

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dobro vece svima,konacno sam se registrovala.Moj suprug ima diskus herniju,svata je pokusao,ali i dalje ima bolove.Radio je vezbe,isao na razne terapije placali smo i privatne lekare koji su puno obecavali, ali i dalje nista.Trenutno je banji ali ne oseca se bas najbolje.Pa me zanima da li neko zna kako zaleciti diskus herniju,kojim metodama,vezbama ili sta god samo pomozite...
Hvala unapred! I jos jedno pitanjce,pije tablete Joint,pa me zanima misljenje o tim tabletama?

ljubac napisao:Dobro vece svima,konacno sam se registrovala.Moj suprug ima diskus herniju,svata je pokusao,ali i dalje ima bolove.Radio je vezbe,isao na razne terapije placali smo i privatne lekare koji su puno obecavali, ali i dalje nista.Trenutno je banji ali ne oseca se bas najbolje.Pa me zanima da li neko zna kako zaleciti diskus herniju,kojim metodama,vezbama ili sta god samo pomozite...Hvala unapred! I jos jedno pitanjce,pije tablete Joint,pa me zanima misljenje o tim tabletama?
Diskus herniju,gde?Koliko ima godina?kojim se poslom bavi?Da li je u pitanju povreda ?
Kojim su ga metodama lecili i gde se lecio(mislim na drzavne ustanove).
Ima diskus herniju na L4 i L5.Ima 27 godina i radi u zandarmeriji.Nije bilo nikakave povrede,nego jednostavno bol u ledjima je poceo,prvo malo po malo,ali sad ga je bas sastavilo.Lecio se kinezi terapijom,elektro terapijom,podvodnim masazama,ekstenzija...Pio je Joint tablete,a sada je dobio neke nove mislim da su su Milgamas.Lecio se u rehabilitacionom centru Jodna banja,Poliklinika Novi Sad,sada je u banji Kanjizi.
Posao koji obavlja verovatno iziskuje extremne napore koje njegov kicmeni stub ne moze da ispostuje.Posto zbog ovakvog posla problem mora resiti trajno trebalo bi konsultovati neurohirurga,a dotle probati kinesiotaping i mobilizciju kicmenog stuba po Mulliganu.Raspitajte se o ovim metodama i konsultujte lekara koji ga vodi i puno srece.
Mulligan je nesto ovakoljubac napisao:Bio je kod neurohirurga.Nego me zanima kakve su to metode sto ste napisali,mozete li mi pojasniti,kako,sta...?Hvala
http://www.youtube.com/watch?v=bNgx3mK8YKY
a tejping je ovo
http://kinesiotaping.com/back.php
Malo je propsirno da vam ovde objasnjavam metodologiju,ali ako vas interesuje posaljite mi pp.Pozdrav
Ovo je zanimljivo, ali nisam videla da se kod nas praktikuje. Mene zanima da li je moguce nekako fiksirati vratni deo kicme dok spavam. Naime, kod mene se radi o diskusu izmedju 5 i 6 vratnog prsljena, a kada lagnem na desnu stranu, levo rame mu nekako pada prema duseku i krene trnjenje. Na levoj strani i ne mogu da spavam, zato sto mi leva ruka odmah utrne. Ledja i stomak ne dolaze u obzir. Trenutno idem na terapiju strujom, laser i ultrazvuk, a onda me ocekuje more, plivanje i vezbe.terapeut napisao:Mulligan je nesto ovakoljubac napisao:Bio je kod neurohirurga.Nego me zanima kakve su to metode sto ste napisali,mozete li mi pojasniti,kako,sta...?Hvala
http://www.youtube.com/watch?v=bNgx3mK8YKY
a tejping je ovo
http://kinesiotaping.com/back.php
Malo je propsirno da vam ovde objasnjavam metodologiju,ali ako vas interesuje posaljite mi pp.Pozdrav
Ja sam operisan na Banjici,dr Jesic.Zaista sam prezadovoljan,dobio sam volju za zivotom,ko boluje od ovoga zna o cemu pricam.Hodam,druzim se,krenuo na plivanje,stvari koje su mi ranije pricinjavale samo bol.
Svi cekaju na operaciju kada dodje do pada stopala ,ili cak gubljenja kontrole nad mokrenjem,a oporavak posle operacije u takvom stadijumu je daleko duzi.
Svi cekaju na operaciju kada dodje do pada stopala ,ili cak gubljenja kontrole nad mokrenjem,a oporavak posle operacije u takvom stadijumu je daleko duzi.