VITAMINI I MINERALI, KAKO ZNATI KOLIKO?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
moonlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

VITAMINI I MINERALI, KAKO ZNATI KOLIKO?

Post od moonlight »

KAko da znamo koliko nam je potrebno vitamina i minerala? To sam se uvek pitala. Da li dovoljno unosim kroz hranu? U principu i nemam nesto vremena da uvek adekvatno unosim iako stvarno vodim racuna o zdravoj ishrani. Ranije pomenuta laboratorija na ovom forumu mi je dala ideju da to i proverim. Prezadovoljna sam, jer su mi otkrili neke bitne stvari. Na primer, imam deficit selena, cinka. Takodje imam povećanu potrebu za folnom kiselinom i vitaminom B6. S tim da planiram trudnoću ovo saznanje mi je vrlo bitno (folna kiselina). Inače patim od PMS uvek a u mnogim studijama vitamin B6 se pokazao kao bitan za preveciju PMS-a Test sam uradila pre 3 meseca i na programu sam pravilne ishrane i uzimanja adekvatnih vit-min koji su se pokazali neophodni. Iskreno osećam se fenomenalno, puna energije itd. Sada prestajem sa vitaminima ali nastavljam sa ishranom kreiranom za mene.

Da, inače laboratorija je Orthomedicare, ranije pomenuta na forumu. (cena ovog testa koji se zove Organix je 220E)

Pozdrav
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

za planiranje trudnoce je najbolje pti folnu kiselinu bar 3 meseca ranije, tj. pre zaceca, i nastaviti do 4.meseca trudnoce jer je najbitnija za pravilnu organogenezu ploda.
Ako se zdravo hranis onda je to super, nastavi, a u trudnoci uradi opet neke analize pa ces znati na sta da obratis paznju, recimo cesto se javlja anemija i sl.
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od NikolaK »

na zalost sanse nema da unesemo dovoljno minerala i vitamina sa klasicnom hranom koju jedemo! jedino je moguce uz pomoc biolosko aktivnih dodataka!
razzmatazz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 18, 2008 9:48 am

Post od razzmatazz »

Portal o prehrani... Poigrajte se s aplikacijom Tanjur na kojoj možete vidjeti koliko vitamina ste unijeli

www.mojaprehrana.net
Odgovori