KAko da znamo koliko nam je potrebno vitamina i minerala? To sam se uvek pitala. Da li dovoljno unosim kroz hranu? U principu i nemam nesto vremena da uvek adekvatno unosim iako stvarno vodim racuna o zdravoj ishrani. Ranije pomenuta laboratorija na ovom forumu mi je dala ideju da to i proverim. Prezadovoljna sam, jer su mi otkrili neke bitne stvari. Na primer, imam deficit selena, cinka. Takodje imam povećanu potrebu za folnom kiselinom i vitaminom B6. S tim da planiram trudnoću ovo saznanje mi je vrlo bitno (folna kiselina). Inače patim od PMS uvek a u mnogim studijama vitamin B6 se pokazao kao bitan za preveciju PMS-a Test sam uradila pre 3 meseca i na programu sam pravilne ishrane i uzimanja adekvatnih vit-min koji su se pokazali neophodni. Iskreno osećam se fenomenalno, puna energije itd. Sada prestajem sa vitaminima ali nastavljam sa ishranom kreiranom za mene.
Da, inače laboratorija je Orthomedicare, ranije pomenuta na forumu. (cena ovog testa koji se zove Organix je 220E)
Pozdrav
VITAMINI I MINERALI, KAKO ZNATI KOLIKO?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
za planiranje trudnoce je najbolje pti folnu kiselinu bar 3 meseca ranije, tj. pre zaceca, i nastaviti do 4.meseca trudnoce jer je najbitnija za pravilnu organogenezu ploda.
Ako se zdravo hranis onda je to super, nastavi, a u trudnoci uradi opet neke analize pa ces znati na sta da obratis paznju, recimo cesto se javlja anemija i sl.
Ako se zdravo hranis onda je to super, nastavi, a u trudnoci uradi opet neke analize pa ces znati na sta da obratis paznju, recimo cesto se javlja anemija i sl.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 18, 2008 9:48 am
Portal o prehrani... Poigrajte se s aplikacijom Tanjur na kojoj možete vidjeti koliko vitamina ste unijeli
www.mojaprehrana.net
www.mojaprehrana.net