problemi posle missed abortion

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bibba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 12:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problemi posle missed abortion

Post od bibba »

Imam 36,5 godina, dete 6 godina. Pocetkom ove godine imala sam krvarenje koje je trajalo 2,5 meseca. Uradjena je POTEZNA? kiretaza i dobila sam terapiju:primavult nor 15 dana i dva meseca cikloproginova. Posle terapije sam imala dva ciklusa od po 20 dana i zatrudnela (mozda sam trebala da sacekam da se ciklus stabilizuje). U devetoj nedelji, nakon krvarenja slabijeg i jaceg, a sve vreme sam se osecala jako lose, najednom nema vise otkucaja srca i sutradan odnosno pre dvanaest dana uradjena je kiretaza. Dobila sam terapiju baktim i kapi (zaboravila sam kako se zovu), ali sam ja za tri dana dobila temp. 37.9 prettpostavljam od virusa. Tu me lekar koji je menjao mog privatnog lekara ostavlja na cedilu i u petak vece salje u N.fornt. Na srecu su me vratili kuci i rekli da dodjem u ponedeljak na kontrolu ako bude problema. Bez jasne predstave o tome sta je za njih problem jer me sve vreme gledaju kako uspanicenu budalu, javila sam se lekaru koji je radio kiretazu ali me je on, nakon sto je uradio ultrazvuk poslao na odeljenje i tako sam sada zapala meni nepoznatoj i vrlo gruboj doktorki. Rekao je da imam dosta krvi u materici i da se boji infekcije i nesto sto me je jako zbunilo a to je da je moja materica jako MEKANA osim sto je zavaljena, te nezgodna za kiretazu. Strasno je na sta smo sve osudjene. Doktorka je sutradan uradila kiretazu bez mnogo objaznjenja, nadobudna i umisljena.Tamo sam isprimala dva puta dnevno longacef a treceg dana su me pustili kuci. Sada treci lekar koji me je otpustio rekao mi je da nemam razloga da panicim, krvi u materici ima i da je normalno da cu krvariti. Ali ja nisam krvarila narednih pet dana (sto me je opet zbunjivalo jer gde je ta krv) a onda se danas pojavilo svetlo roze u tragovima. Ta svetloroze krv mi je cudna. Jako sam uplasena i izmucna. Ne znam sta je normalno ni kako treba da se ponasam. Sta znaci mirovanje i koliko traje. Sta sada znaci ova krv. Sta znaci mekana materica. Moj lekar je na odmoru i osecam se uzasno obilazeci lekare koji peru ruke cim krene po zlu a sve vreme govore da ce biti sve u redu. Molim vas neka mi neko pomogne. Nisam mogla da nadjem slicna iskustva. Posle kiretaze su mi prepisali Visiren sest dana, a zaboravila sam da spomenem da imam utisak da imam upalu besike na sta sam lekarima skretala paznju.
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Molim vas moze li neko da podeli svoje iskustvo samnom. imala sam missed abortus a pet dana nakon kiretaze i reviziju. pet dana posle revizije nisam krvarila a poslednja dva dana se pojavila rozikasta krv u malim kolicinama. bojim se da opet nesto nece biti u redu a da ja necu to znati. bojim se da cu opet ici na reviziju. zna li neko gde se revizija moze urediti "pod" ultrazvukom.

pozdrav bibba
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:-? Drada bibba vi ste se baš namučili. Uradite vaginalni UZ pregled (precizniji je ), možda nije ništa ostalo, pa nemože se stalno kiretirati. To ponavljanje tolikih antibiotika asocira na neku infekciju!?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

I ja sam imala missed pred novu godinu. Radjena je kiretaza, nakon dva dana sve je bilo OK i pustili su me iz bolnice. Ali, kad sam se vratila kuci nastavilo se krvarenje. Naravno da sam se uspanicila, i moja doktorka me ponovo poslala doktoru koji je radio kiretazu. UZ uradjen vaginalnom sondom je pokazao da je sve OK, i doktor mi je objasnio da se samo radi o produzenom krvarenju i da nemam razloga za brigu. Bio je upravu. Nakon jedno nedelju dana krvarenje je stalo.
Moj predlog ti je:
1. nadji JEDNOG lekara koji ce da te vodi, posto lutanje od jednog do drugog ne daje nikakve rezultate,
2. kao sto je Pedja rekao - uradi UZ vaginalnom sondom, precizniji je.
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Hvala vam sto ste mi se javili. Moj lekar se vratio i veceras sam uradila uz. Kaze da je sve u redu jedino se tkivo materice nije oporavilo i predpostavlja da ce se srediti za par dana. Imam zavaljenu matericu i zbog toga krv nije mogla tako lako da otice i predpostavlja da bi se sve sredilo samo od sebe ali sad nema veze. Sto se tice silnih antibiotika koje sam dobila sve je bilo u svrhu zastite od evuentualne infekcije. Nista vise nisu oni primetili.
Nosim jezivi strah od lekara od kako mi pre cetiri godine, punih deset meseci nisu ustanovili urinarnu infekciju nego su me na kraju uputili psihijatru. Kako nisam htela da moja porodica trpi zbog "umisljenog" bola u stomaku otisla sam i tamo. Nakon mesec dana teskih antidepresiva priznala sam doktorki da me stomak i dalje boli a zlezde oticu. Na to je ona pobesnela i rekla da ja ipak moram u dnevnu bolnicu u Lazu Lazarevic. Da vas ne bih puno gusila, a prica moze nekom i da pomogne, zalutala sam sama kod infektologa i tek tamo su izolovali Sreptokoke 1*10 -12 po ml. Doktor mi je objasnio da se u nekoj drugoj laboratoriji nisu ni mogle videti jer su potrebni jako osetljivi reagensi i jako su specificnog soja, a uz sve to sedimentacija i sve ostalo je bilo u redu. Posle par meseci antibiotika, kad je bol prosao presla sam na cajeve i sada sama znam kad imam takav problem. Zbog ovog vise nikada ne bih otisla kod lekara. Eto, dragi moji ja vise ne verujem tim nalazima puno i uvek se bojim da cu umreti zbog gluposti zato sto je njih puno zakljucilo da izgledam dobro za bolesnog coveka i da sam jako uplasena te s toga zdrava.
Hvala jos jednom. Divno je imati podrsku bilo kakvu, dok se covek ne dokopa resenja. Verujem da i razna licna iskustva mogu da pomognu jer ne reaguje svaki organizam na isti ili slican nacin a lekari ne mogu imati sve to u glavi. Lekar kod kog idem je izvrstan i sada sam u dobrim rukama.

Puno pozdrava od Bibbe
Odgovori