Pozdrav!
Imala sam operaciju tumora debelog creva. Dg je bila Neo recti ( 9 cm od analnog otvora), a na otpusnoj listi pise: Lap med sup et inf. Resectio recti ant inf. et colo-recto T-T anastomosis cum stapler CEEA-31. Posle uradjenog Ph nalaza - Adenocarcinoma intestini crassi invasivum, konzilijarno misljenje je da treba da idem na hemioterapiju zbog godina koje imam - 36, iako je operativno sve odstranjeno.
Stadijum je T3c N1 (2/41), Astle-Coller C-2
Da li je uobicajeno da se posle ovakve intervencije ide na hemioterapiju i da li ona moze imati posledica po moje zdravlje?
Hvala unapred!
Neo recti
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 3:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Naravno da treba dati HT obzirom na prosirenost u lgl,iako je mali broj zlezdi bio zahvacen cisto da bi se postiglo unistenje ostalih malignih celija koje su dosle u cirkulaciju.HT moze imati posledice po zdravlje ali je pravo pitanje da li je pacijent spreman da preuzme rizik od recidiva/metastaza odbijanjem HT??
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 3:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala , Severus, puno na odgovoru. Pomislila sam na trenutak da postoji druga mogucnost jer mi hemioterapija zvuci previse ozbiljno odnosno ne bas bezazleno. Ali je cinjenica da ne bih mogla da je odbijem a da posle toga bar neko vreme budem mirna - imala bih verovatno osecaj krivice da nisam uradila ono sto je bilo najbolje za mene. Ne znam da li ta terapija, recimo, moze da utice na reproduktivno zdravlje zene?
Pozdrav
Pozdrav