Krvarenje desni pri pranju

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 2:38 pm

Krvarenje desni pri pranju

Post od default »

Predlozite sta ste vi koristili!
Inace krvare samo na jednom mestu,ne od nehigijene jer perem zube redovno i cistim koncem i nema sta ne radim!
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Krvarenje desni,uglavnom znaci upalu,pa iako dobro odrzavate higijenu,mozda na tom mestu imate ispun,ili neku nadoknadu koja hronicno iritira desni,i gde se skuplja plak,koji ne vidimo uvek golim okom,ili ste previse grubi u cetkanju.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Ako ne pomaze dobra higijena,onda na pregled ,da se utvrdi sta je uzrok krvarenja.Inace,pravilna higijena je takodje vazna,bez horizontalnog trljanja,vec po sistemu"kisa pada,trava raste",uz konac ,meksu cetkicu,i vodice na bazi fluora,i eventualno profesionalno ciscenje naslaga(verujte svima nam to povremeno treba),mislim da ce krvarenje nestati.Pozz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 2:38 pm

Post od default »

Ma,perem ja nezno,inace to je deo uz krunicu!
Evo oteglo se vec dva meseca,mazala gengigelom nista,danas sam uzela Hexoral pa videcu sta ce biti!
Malkice prokrvare pri pranju na tom mestu,sem kad bas polako prelazim preko,onda nista!
Ako ne prodje moracu ponovo stomatologu!
dr cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr cat »

default napisao:Ma,perem ja nezno,inace to je deo uz krunicu!
Evo oteglo se vec dva meseca,mazala gengigelom nista,danas sam uzela Hexoral pa videcu sta ce biti!
Malkice prokrvare pri pranju na tom mestu,sem kad bas polako prelazim preko,onda nista!
Ako ne prodje moracu ponovo stomatologu!
moj predlog je otići kod stomatologa da on/a mehanički očisti problematičan prostor, jer je moguće da se formirao parodontalni dzep (patološki prostor oko zuba) kao posledica neadekvatne protetske nadoknade.
Odgovori