Doktore,
htela bih da Vam postavim par pitanja (mozda naizgled i nepovezanih, ali bi mi odgovori puno znacili):
1. Imam problema sa kandidom. Zanima me da li smem da koristim Kanesten vaginalete u danima oko ovulacije (imajuci u vidu da pokusavam da ostanem u drugom stanju).
2. Da li sada (dok pokusavam da ostanem trudna) i kasnije (za vreme trudnoce) smem da koristim VEET proizvode (krema i pena za depilaciju)?
3. A farbu za kosu?
4. Cula sam da neki lekari, kada je rec o IVF, preporucuju lezanje 2 nedelje posle embriotransfera. Da li je bitno da li se lezi na ledjima, stomaku, ili...?
5. Jedna doktorka mi je nekom prilikom rekla kako bih, zbog uterusa u RVF, bilo pametno da posle odnosa malo odlezim na stomaku. Da li to ima neke logike ili...?
6. Radila sam FSH na 3. dan dva puta u razmaku od 9 meseci. Oba puta je bio 11,5 (gornja referentna vrednost 12,5). Doktorka koja je u potpunosti upoznata sa mojim "slucajem" (sterilitet nepoznatog uzroka, preostala jos IUI i IVF) kaze da to jeste malo visa vrednost, ali da su nam svi ostali rezultati OK i da nemam nijedan drugi simptom koji bi ukazivao na problem sa FSH (ne znam kako se to strucno zove), tako da ne treba da brinem. Sta Vi mislite o tome?
Unapred zahvalna,
Ana
Par pitanja za Dr Pedju
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Odgovoricu Vam na pitanja koja sam sigurna da znam odgovor.
Sto se tice "Kanesten" vaginaleta:U toku trudnoce ih treba koristiti samo ako je zaista neophodno,ali ne u prva tri meseca.Mozete da uzmete neke druge vaginalete koje mozete da koristite u trudnoci naprimer"Makmiror",ali to sve uz konsultaciju sa Vasim ginekologom.
"Veet" kremu i uopste kreme za depilaciju trebalo bi da izbegavate u toku trudnoce,ali nije nesto strasno i ako biste koristili to ne moze znacajno da utice na plod.Tako isto i farba za kosu,sve hemijske supstance i sve vestacko bi trebalo da se izbegava u trudnoci,ali vecina trudnica sve to radi bez komplikacija.Izbor je na Vama.Toliko od mene....Nadam se da sam malko pomogla.
Da sto pre ostanete u drugom stanju Vam zelim.

Sto se tice "Kanesten" vaginaleta:U toku trudnoce ih treba koristiti samo ako je zaista neophodno,ali ne u prva tri meseca.Mozete da uzmete neke druge vaginalete koje mozete da koristite u trudnoci naprimer"Makmiror",ali to sve uz konsultaciju sa Vasim ginekologom.
"Veet" kremu i uopste kreme za depilaciju trebalo bi da izbegavate u toku trudnoce,ali nije nesto strasno i ako biste koristili to ne moze znacajno da utice na plod.Tako isto i farba za kosu,sve hemijske supstance i sve vestacko bi trebalo da se izbegava u trudnoci,ali vecina trudnica sve to radi bez komplikacija.Izbor je na Vama.Toliko od mene....Nadam se da sam malko pomogla.
Da sto pre ostanete u drugom stanju Vam zelim.

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"