Da li se moze miom napipati vaginalnim pregledom?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Da li se moze miom napipati vaginalnim pregledom?

Post od stefanija »

Zanima me da li pri obicnom vaginalnom pregledu moze da se napipa miom ili polip?
Imala sam operaciju mioma i eksplorativnu kiretazu polipa, i redovno idem na kontrole. Moja dr je sada na odmoru, a posto ubrzo idem i ja otisla sam kod zamene. Ona je rekla da je nalaz uredan, i nije htela da mi radi uz, cak se kao i uvredila kada sam joj to predlozila, kao uz je pomocna metoda ako se na nesto sumnja.
Meni su uvek radili uz, pa sam se malo zbunila. A i zabrinula da li je stvarno sve ok, tj. da li ona sve to moze da utvrdi samo pregledom?
stefanija
Novi član
Novi član

Post od stefanija »

Zar bas niko ne zna da mi odgovori? :cry:
likica ilic 1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:32 am

Post od likica ilic 1 »

Meni je ginekolog napipao miom prilikom obicnog pregleda, posle je to potvrdia i ultrazvukom.
mozda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 4:32 pm

Post od mozda »

Draga moja,

mislim da je za sve presudna strucnost ginekologa.
Mojoj mami su radili pregled i ultra zvuk na redovnoj kontroli svakih sest meseci. Da bi posle bas jedne takve njoj naglo pozlilo i u urgentnom utvrdili da ima poveci karcnom na jajniku i zakazali hitnu operaciju. Nikako im nije bilo jasno kako to njena doktroka nije videla na pretnodnom ultra zvuku i pregledu!!!

Pozdrav i proveri ti to.
stefanija
Novi član
Novi član

Post od stefanija »

Ok, hvala!
Znam i ja da od strucnosti mnogo zavisi, nego cisto onako razmisljam da li to uopste i moze da se napipa?
ogycko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 8:31 am

Post od ogycko »

Kada su mi ustanovili miom doktorka je na obicnom pregledu mislila da je trudnoca u pitanju, jer mi je miom bio oko materice pa je izgledalo da je materica uvecana.Tek na ultrazvuku je otkrila da nije trudnoca...
Mozda iz kartona ta doktorka vidi gde su ti bili polipi pa zna gde da pipa mozda nista nije osetila pa misli da je suvisno da te snimaju. Nemoj da panicis
Odgovori