NALAZ MAMOGRAFIJE
Dojke vecim delom korpusa involutivno izmenjene,fibrolipomatozne,ACR 2 gradje.
Fibroglandularno tkivo ocuvano retroareolarno i u GSK obe dojke i izmenjeno po tipu fibrocisticne displazije.
Na spoju gornjih kv.leve dojke izdvaja se ovalna,lobulirana,vecim delom kontura ostro ogranicena TU senka,promera oko 3,5 x 3cm,radioloski lako suspektna.
U aksili levo nekoliko lgl,delom u sumaciji,promera do 15mm
U aksili desno dve lgl.delom filma presecene,promera do 15mm
Dalja konsultacija kod hirurga.
LD BI RADS 4a
DD BI RADS 2
Savetovana je hiruska intervencija i konzolijum za dojke .
DG: Tu mammae l. sin. T2 N1? Mx
Uradjena BNA boipsija-1 valjan PA,veoma tecan.Materijal poslat na citoloski pregled.
Nalaz citoloskog pregleda cekam u ponedeljak ,ako bi mogao neko da mi pomogne oko ovoga jer doktori puno ne objasnjavaju dijagnoze i svi se hvataju na nalaz mamografije da je radioloski lako suspektno ja ne znam sta to znaci .
Dat mi je Ciprocinal tbl.a 500mg 2x1 u toku 3 dana uz lokalno vlazan oblog ,pridrzavam se ove terapije i cvoric se duplo smanjio odmah nakon 2 tablete ciprocinala,sta to znaci,molim vas neko strucan da odgovori!!!!
radioloski lako suspektno
Re: radioloski lako suspektno
Pa ovo je samo radna dijagnoza da se radi o tumora definitivna ide nakonvesnajes napisao:NALAZ MAMOGRAFIJE
Dojke vecim delom korpusa involutivno izmenjene,fibrolipomatozne,ACR 2 gradje.
Fibroglandularno tkivo ocuvano retroareolarno i u GSK obe dojke i izmenjeno po tipu fibrocisticne displazije.
Na spoju gornjih kv.leve dojke izdvaja se ovalna,lobulirana,vecim delom kontura ostro ogranicena TU senka,promera oko 3,5 x 3cm,radioloski lako suspektna.
U aksili levo nekoliko lgl,delom u sumaciji,promera do 15mm
U aksili desno dve lgl.delom filma presecene,promera do 15mm
Dalja konsultacija kod hirurga.
LD BI RADS 4a
DD BI RADS 2
Savetovana je hiruska intervencija i konzolijum za dojke .
DG: Tu mammae l. sin. T2 N1? Mx
Uradjena BNA boipsija-1 valjan PA,veoma tecan.Materijal poslat na citoloski pregled.
Nalaz citoloskog pregleda cekam u ponedeljak ,ako bi mogao neko da mi pomogne oko ovoga jer doktori puno ne objasnjavaju dijagnoze i svi se hvataju na nalaz mamografije da je radioloski lako suspektno ja ne znam sta to znaci
.
PH pregleda sad sto je radiologu lako suspektno na tumor to je njegovo tumacenje.Da li je nesto tumor ili nije egzaktno ce reci PH.
Vrlo vazan empirijski podatak ako se neka tumefakcija smanji nakon antibiotika moguce je da je samo u pitanju infekcija sto opet ne iskljucuje tumor jer u svaki tumor koji pravi subokluziju/okluziju suplje oragana/glandularne strukture izaziva retenciju sekreta distalno od opstrukcije u pogoduje nastanku infekcije.vesnajes napisao:
Dat mi je Ciprocinal tbl.a 500mg 2x1 u toku 3 dana uz lokalno vlazan oblog ,pridrzavam se ove terapije i cvoric se duplo smanjio odmah nakon 2 tablete ciprocinala,sta to znaci,molim vas neko strucan da odgovori!!!!
Hvala na odgovoru severus, neznam sta znaci PH pregled,ali u medjuvremenu sam dobila sam citoloski nalaz:proteinski materijal,kapljice masti i retke epitalne celije bez atipije.
Doktor Dzodic me je pregledao i on je za operaciju iako mi je rekao da citoloski nalaz nije los,treba da uradim RTG pluca,lobanje,kicme i karlice i UZ abdomena i kompletnu laboratorijsku obradu.
Ako moze i ovo da se protumaci.
Doktor Dzodic me je pregledao i on je za operaciju iako mi je rekao da citoloski nalaz nije los,treba da uradim RTG pluca,lobanje,kicme i karlice i UZ abdomena i kompletnu laboratorijsku obradu.
Aspirirali su mleko iz dojke odatle proteini i masne kapljice kao da se odvija neka retencija iz nekog razloga u kanalicima dojke a uopste nista nije cudno da se na takvom terenu uspostavi infekcija(opstrukcija+idealan supstrat za bakterije).Nalaz je naravno dobar jer bi situacija bila komplikovanija da su aspiracijom dobijene maligne celije ovako se ne zna tacno sta bi moglo uzrokovati opstrukciju mozda je samo inefkcija u pitanju,mada su cini mi se dojke fibrodisplazno izmenjene.PH je patohistoloski pregled kojim se utvrdjuje prisustvo tumora i njegovo biolosko ponasanje.A navedene pretrage obuhvataju pripremu za operaciju i minimum su obrade potreban za svakog bolesnika sa tumorom.vesnajes napisao:Hvala na odgovoru severus, neznam sta znaci PH pregled,ali u medjuvremenu sam dobila sam citoloski nalaz:proteinski materijal,kapljice masti i retke epitalne celije bez atipije.