za dr Pedju opet o endometriozi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

za dr Pedju opet o endometriozi

Post od razocarana »

Postovani dr.Pedja!!!
imam endometriozu 8god.dve laparaskpoije u roku 9 meseci prva je bila jula prosle godine a druga 18.aprila ove godine nakon prve sam imamla terapiju diferelinom 4 meseca i ustanovljeno je da opet imam cistu na desnom jajniku posle toga sam promenila lekara jer me u opste nije pregledao ni ultrazvukom 6 meseci i tada je rekao da imam neko zariste na levom jajniku i bez terapije da dodjem na kontrolu za 6 meseci nista strasno!!!nakon toga ginekolog iz doma zdravlje me je poslala kod mog sadasnjeg lekara koji me je operisao u aprilu i dobila sam diferelin 3 meseca i pre svakog da dodjem na kontrolu,zadnji treba da primim 9.jula.za creme operacije je morao da prisustvuje i hirurg jer sam imala priraslicu na levom jajniku i kaze da je to drugi stepen endometrioze.lekar mi preporucuje trudnocu ali ja nemam uslova za to ni posao a ni vezu a ne mogu da uhvatim prvog sa ulice da mi napravi dete oprostite ako sam ispala prosta.interesuje me da li mogu jos na neki nacin da dobijem na vremenu max godinu dana da se bolest nekom teapijom drzi pod kontrolom?kakva bi to terapija bila?kakve su mi sanse da izbegnem priraslice jer se i sada vidi na ultrazvuku da je crevo jako blizu jajnika?da li postoji neki spoljni faktor koji smeta pa se stvore priraslice npr. puno sedenja neki fizicki napor itd.....u kom stepenu endometrioze se zennama kombinuju diferelin sa Livijal-om
Unapred sam vam zahvalna na odgovorima i oprostite ako sam vas udavila!!!
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

I JOS HTALA SAM DA PITAM>da li primanje Diferelina ostavlja neke posledice uopsteno??
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

:oops: :lol: ??????
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

:oops:
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

upravo sam stigla od doktora sa kontrole preporucio mi je da pijem JEDAN CIKLUS Danazol 2x1 na dan 200mg a imam problem jer mi je jedno crevo prilepljeno za jajnik pa me interesuje koliko je to opasno i sta moze da se desi???
Odgovori