Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pozdrav, imam jedan problem od nedavno sam primetio da mi svi prsljenovi ne stoje u istoj liniji tj da Prva tri idu malo u desno , cetvrti , peti , sesti u levo , i ostalo josh malo u levo ... koje vezbe da radim da bi to ispravio i dali je moguce to ispraviti i koliko je opasno ? ... inace imam 18 god ...
Evo i slike
Bilo bi dobro da se javite ortopedu ili fizijatru radi detaljnijeg pregleda. Na osnovu crteza reklo bi se da se radi o skoliozi (krivljenje kicme u jednu stranu), ali se ne bih odvazio da samo na osnovu crteza dajem definitivnu dijagnozu niti da savetujem lecenje.
Najvise zavisi od stepena skolioze koji seodredjuje tako sto se krivina meri na rentgenskom snimku. Dosta utice i uzriok skolioze (nekada se javlja u sklopu udruzenih urodjenih anomalija, nekada u sklopu nekih drugih bolesti).
Zbog svih ovih stvari sam i preporucio da se javite ortopedu ili fizijatru na pregled jer bez detaljnog pregleda nije moguce odrediti ni stepen, ni uzrok skolioze. A jos nismo ni rascistili da li se zbilja radi o skoliozi.