Problemi sa kicmom - Iskakanje prsljenova

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dane2805
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 10:31 pm

Problemi sa kicmom - Iskakanje prsljenova

Post od Dane2805 »

Pozdrav, imam jedan problem od nedavno sam primetio da mi svi prsljenovi ne stoje u istoj liniji tj da Prva tri idu malo u desno , cetvrti , peti , sesti u levo , i ostalo josh malo u levo ... koje vezbe da radim da bi to ispravio i dali je moguce to ispraviti i koliko je opasno ? ... inace imam 18 god ...
Evo i slike

Slika
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bilo bi dobro da se javite ortopedu ili fizijatru radi detaljnijeg pregleda. Na osnovu crteza reklo bi se da se radi o skoliozi (krivljenje kicme u jednu stranu), ali se ne bih odvazio da samo na osnovu crteza dajem definitivnu dijagnozu niti da savetujem lecenje.
Dane2805
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 10:31 pm

Post od Dane2805 »

Hvala , koliko je opasna ta skolioza ?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Najvise zavisi od stepena skolioze koji seodredjuje tako sto se krivina meri na rentgenskom snimku. Dosta utice i uzriok skolioze (nekada se javlja u sklopu udruzenih urodjenih anomalija, nekada u sklopu nekih drugih bolesti).
Zbog svih ovih stvari sam i preporucio da se javite ortopedu ili fizijatru na pregled jer bez detaljnog pregleda nije moguce odrediti ni stepen, ni uzrok skolioze. A jos nismo ni rascistili da li se zbilja radi o skoliozi.
Odgovori