Juce sam bio na pregledu i narucio svoja prva sociva.
Nosim naocare vec 9 godina i doptrija mi se nije promenila (- 1.00 na oba oka).
Sociva sam odlucio da probam posto mi naocare pomalo smetaju uz duze nosenje (imam osetljiv koren nosa pa cesto imam glavobolje kad duze nosim naocare). A da budem iskren, i zbog izgleda

Kao preporuku lekara na pregledu sam dobio Bausch & Lomb sociva, dva modela soft care i pure vision. Zbog specificnih potreba (radim dnevna ali i nocna dezurstva a nocu mi se desi i da zadremam ponekad...) sam odabrao pure vision
http://www.grossoptic.com/sr/Proizvodi- ... na/39.html
Sa soft care imam za nijansu cistiji vid (gotovo neprimetna razlika) ali mi pure vision manje smetaju (na testu ih gotovo nisam ni osetio dok me soft care malo zuljalo u jednom uglu oka) a i vise mi odgovaraju zbog nocnog nosenja.
Doktorka je rekla da cu mozda imati problema pri nosenju jer imam veoma jake misice kapaka (refleks) i dosta problema je bilo prilikom stavljanja test sociva.... ipak sam odlucio da probam pa ako ne bude moglo... Rekla je da u pocetku koristim acid boric kapi (ili tako nesto) da mi malo opusta kapke...
Bio sam vise zainteresovan za dnevna sociva ali ona rece da zbog (e sad se ne secam cega, nesto sto je merila) ne mogu da nosim dnevna vec je bolje mesecna.
Nadam se da vas nece mrzeti da savetima i komentarima pomognete jednom pocetniku da ne odustane tek tako...
Unapred zahvalan,
Mirko