Mučnine... pri stavljanju sočiva

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nishlija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 9:46 pm

Mučnine... pri stavljanju sočiva

Post od nishlija »

Radi se o mojoj sestri. Probala je da naočare zameni mekim sočivima pre 2-3 godine, ali joj je tad odmah po stavljanju postalo loše- mučnine u želucu kao pri trovanju hranom i slično, odjednom je ubledela i počela da gubi vid (da vidi zatamnjenije) i taj se pokušaj tako i završio.

Danas isto. Ovog puta ih je duže imala na očima, dioptrija je bila prilagođenija njenoj, ali posle 10 min. odjednom ista priča.

Nije imala nikakvih bolesti oka, operacija, zahvata, povreda... Nema cilindar. U porodici i kod bližih rođaka niko nema očni pritisak- osim mene malera. Ali ja nosim sočiva već 15-ak godina, tako da u tome ne vidim objašnjenje.

Ima li neko pretpostavku o čemu bi moglo da se radi?
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Možda je samo težak proces privikavanja.

Nisu u pitanju sočiva, ali moja komšinica je povraćala dok se nije privikla na naočare. Mene je zbog istih bolela nosna duplja i osećala sam grčenje vratnih mišića. Sada ih ni ne primećujem.

Naravno, Vaša sestra bi trebala prvo da se javi lekaru, ali ja se iskreno nadam da se samo teško privikava.

Sve najbolje. :)
nishlija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 9:46 pm

Post od nishlija »

Hvala na željama i interesovanju!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Mislim da su njeni problemi uslovljeni psihickom nespremnoscu da ima strano telo u oku.Najverovatnije da ona ima strah i od krvi,igala...i svega sto ima veze sa medicinskim instrumentima i radnjama.
choks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 10:00 pm

Post od choks »

Jednostavno ju je strah... i mene je sve peklo,svrbelo, nerviralo, ali navikne se covek...
Odgovori