Novi clan foruma,Kaca

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cranberry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 1:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Novi clan foruma,Kaca

Post od cranberry »

Cao svima!

Ja sam se upravo registovala,pa rekoh da pozdravim moje nove "kolege" koji boluju od iste bolesti-Hodkin :D
Imam puno pitanja za sve one koji su u procesu lecenja duze od mene,ali sada necu biti mnogo dosadna...
Interesuje me da li se neko lecio na VMA i kakva su mu iskustva.Takodje,interesuje me kako ste psihicki podneli sve sto je vezano za bolest s obzirom da je jako podmukla-ja sam bila u soku kada sam saznala, jer sam godinu i po imala zlezdu na vratu,lekari nisu imali pojma sta je,ja to nisam shvatala ozbiljno jer nikakvih propratnih simptoma nisam imala...Dugo mi je trebalo da priznam SEBI da je bolest maligna.A sada mi vec i kosa opada,posle samo 2.terapije.

Toliko od mene za sada,pozdrav
pajtara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm

Post od pajtara »

Cao Kaca evo moj suprug se leci isto od hodgkina,4 stadijum i hvala Bogu sto smo dosli na Vma mozda bi se i pre izlecio jer je sve na pocetku islo traljavo.Sad se oseca super i sprema se na transplataciju.Ako te nesto zanima pitaj,srecno
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am

Post od zenlee »

Ja sam imao isto zlezdu na vratu ali svom srecom potvrdjeno je da nije nista maligno,zao mi je zbog tebe nadam se da ces brzo se izleciti posto ti je hodgkinsova bolest oko 80 %izleciva ako se na vreme otkrije, tebi je stajala zlezda na vratu godinu ipo dana kako to da ti je vec pre nisu izvadili,koji si stadijum bila?
Testosterone man
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Cao Kaca,
Hodgkin ima samo losu reputaciju.........izleciv je..... ako do recidiva bolesti ne dodje tokom dve godine nakon terapije,postoji ogromna verovatnoca da je nastupilo izlecenje,a ako prodje pet godina sa sigurnoscu se izlecenje i potvrdjuje.
Samo napred!
cranberry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 1:58 pm

Post od cranberry »

Cao drugari!
Hvala sto ste se odazvali, ohrabrujuce je kada znas da nisi sam u celoj prici :lol:
Pajtaro,s obzirom da ti je muz 4.stadijum i da ceka transplantaciju,kako se oseca i da li ima frku od toga?Ko ga je primio na VMA?Mene leci dr Tukic.
Ja sam za sada 2.ali cu u utorak dobiti i rez.kostane srzi,pa cemo znati i kakvo ce na dalje biti lecenje...tada primam i 3.terapiju.Uzasno sam nervozna vec nekoliko dana zbog toga,ubi me neizvesnost.
Inace se sa ovim majem vise od god.dana jer Niski lekari(odakle sam i ja)nisu mnogo zainteresovani da rade,a kamo li da daju dijagnoze poput moje.Sve vreme je ta zlezda mirovala,sto je znacilo da nije nista strasno!!!Tek kada je izasla i sa druge strane,predlozili su operaciju koje sam se ja najvise plasila...ali sam morala i to da obavim.Tek je patologija rekla sta je u pitanju,a onda sam se ja odlucila da problem resim u Beogradu.
Eto,to je moja prica
pajtara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm

Post od pajtara »

Moj muz je isto kod profesorke Tukic,i zaista mislim da je ona zena pravi strucnjak.Znam da ti nije lako,ali glavu gore samo pozitivno misli i bice sve ok.Znam kroz sta prolazis jer veruj mi ja sam pred same one razgovore sa lekarima o nastavku lecenja imala takvu nervozu,tremu ja, a mogu da zamislim kako je njemu.Ali kad sam slusala od ljudi samo pozitivno misli bice sve ok,onda sam videla da tu nesto vredi i da covek tako treba da razmislja.Samo volja za zivotom,borba i jaki ljudi pobedjuju pa i tu odvratnu bolest,koje je svaki dan sve vise i vise.Kad se moj suprug razboleo malo je na netu bilo iskustva a sad mi se cini svaki dan sve vise je ljudi sa ovim problemom.Nije mi jasno od cega?Sve vise a ne znam da li si primetila da kod vecine grese u dijagnozi i da svakom na pocetku treba im dugo vremena da otkriju da je to hodgkin.Pozdrav i javi nam rezultate,sve najbolje
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovani.
da bi se postavila dijagnoza Hodgkina,u datom uzorku tkiva/zlezdi/moraju postojati karakteristicne maligne celije.U pocetku svake bolesti, pa i Hodgkina organizam reaguje nespecificnim zapaljenjem........zato je neophodno pracenje i reagovanje onda kada te maligne celije postanu detektibilne,tj.mogu se dokazati.
Takodje,u samom pocetku nemoguce je predvideti dalju sudbinu zapaljenja.......sa nekim se organizam sam izbori i sve prodje samo od sebe........neka zapaljenja predju u autoimune poremecaje........neka se transformisu u maligna oboljenja.
Mislim da Vam je sada puno jasnije,zasto Vas Vasi doktori nisu momentalno poslali na biopsiju.
Odgovori