Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ok znaci ljudi nisam imo obrezivanje kao ni mnogo muskaraca na planeti..Ali zabrinjava me to sto kozicu na penisu nemogu prevuci skroz preko glavica ..znaci nespusta mi se kozica glatko gore dole..mogu je ja navuc do mozda pola il vrh glavica ali ne do kraja.Da li je to ok? Posto erekcija i sve mi ide ok ..a kod drugih muskaraca sam obicno vidio da koza ide skroz preko penisa
Inace, obrezivanje nije jedini tretman fimoze. Lokalna upotreba kortikosteroida pomaze u 50% slucajeva. Takodje, koza ima tu osobinu da proizvodi nove celije i rasteze se kada je izlozena konstantnom umerenom pritisku, tako da ako ne spadas u 2% muskaraca sa fimozom gde je obrezivanje jedino resenje, najpre probaj da vise puta dnevno po nekoliko minuta povlacis kozicu nazad dok ne osetis blago zatezanje (vodi racuna da ne dodje do pucanja!), ili je rastezi prstima, bez povlacenja, ako ti je prijatnije.