za gosop.draganvma molim analizu ehokardiograma srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
JovicaZ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 05, 2008 8:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za gosop.draganvma molim analizu ehokardiograma srca

Post od JovicaZ »

Postovani ,znate da sam Vam se javljao nakon ugradnje trostrukog baypassa i problema kojih sam imao nakon toga.Sada bih Vas zamolio da prokomentarisete nalaz ehokardiograma koji sam uradio pre dva dana.Kardiolog koji ga je radio rekao mi ja da je nalaz zadovoljavajuci,jedino da jedan zalizak "propusta"ali da je to zanemarijuce .Ovaj ehokardiogram je hakon sest mrseci od operacije i evo rezltata:
Leva pretkomora: LA:39 LAab:52
Mitralna valvula:AML2.2 EIVS: MVmaxPG: MR:+1 Emv/Amv:1.5
Leva komora:IVSd:1.3 IVSs: LVIDs:33 FSLV:
PLWd:1.3 PLWs: LVIDd:49 EFLV: 50%
EDVLV:126 ESVLV:63 SVLV:63 LVOTD:
Aorta: AO:33 AOmaxPG:5.8 AR:
AOvs:2.0 AOmean PG:
AOVTI:
AVA:
Desna pretkomora: RAab:
Trikuspidna valvula: TVmaxPG: TR:+2
Desna komora: RV:24 RVSP:
Pulmonalna valvula: PAD: OAmaxPG:2.4 PR:

Zakljucak:
Koncentricna hipertrofija leve komore.Akinezija vrha srca.Septunm dobro pokretan.Globalna pumpna funkcija leve komore 50%.Protoci nad aortom i plucnom arterijom uredni.Nad trikuspidnim i mitralnim otvorom registruje se blaga regurgitacija.Leva predkomora urednih dimenzija.
DG* Cicatrix myocardii reg apicalis
Insuff tricuspidalis gr lesvis
Insuff v mitralis gr I
Cor hypertensivum
Izvinjavam se na duzini poruke ,ali hteo sam da vidite kompletan nalaz i molio bih vas vase mislenje. Unapred se zahvaljujem!
Odgovori