Cimavaks EGF - Terapeutska vakcina protiv raka pluca!?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aaalexandar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 1:05 pm

Cimavaks EGF - Terapeutska vakcina protiv raka pluca!?

Post od aaalexandar »

Pozdrav svim dobrim ljudima na forumu.Pre nekih par dana citajuci online Blic,pojavio se naslov "Kuba lansira prvu terapeutsku vakcinu protiv raka pluća.Pa eto nove teme.Mislim da sam na pravom mestu.Inace sam posecivao forum i ranije kao gost.Ima puno poucnih stvari.

Pozdrav
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pretpostavljam da bi trebalo da se pomocu ove vakcine pacijent senzibilise na Epidermal Growth Factor i da se zapocne proizvodnja antitela koja bi neutralisala ovaj faktor rasta,a ovaj tretman je konkurentan HT/RT jer pomenute th izazivaju imunosupresiju pa bi izostale i adekvatna senzibilizacija ali bi zato tretman bio vrlo povoljan za terminalne bolesnike koji zbog teskog opsteg stanja nisu kandidati za HT/RT.Mozda bi se postigao i neki sinergizam sa erlotinibom ili gefitinibom koji bi blokirali receptor za EGF.Era imunoterapije zaista ulazi u svoje zlatno doba ,videcemo vec kakav ce biti rezultat ovakvog pristupa.A sve je pocelo mabtherom 8) .
aaalexandar
Novi član
Novi član

Post od aaalexandar »

Izvinjavam se ali sam zaboravio da navedem razlog mog interesovanja.Naime kod mog oca je ustanovljen adenocarcinom u donjem delu levog plucnog krila,sa metastazama na bronhijama oba.Primio 6 ciklusa HT gde je nakon toga ustanovljeno da je doslo do stagnacije.Kontrole vrsi na svaka 4 meseca vec godinu dana i stanje je ne promenjeno.Koristio je ajkulinu hrskavicu,omege,vitamin E...i namirnice bogate vitaminom E,kao sto je ulje kostice grozdja....itd.Zato ustvari i postoji moje interesovanje za terapijama protiv kancera pluca.Procitavsi navedeni clanak,a i zakljucivsi iz vaseg odgovora imam dobar razlog da se interesujem dalje za navedenu vakcinu.
Da li mozda imate i informaciju koja farmaceutska kuca radi navedenu,i kako se moxe doci do nje?

Pozdrav i Hvala!!!
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

terapeutska vakcina protiv raka pluća

Post od sanči »

Lijepo je čuti da nekome stagnira bolest. Moj otac ima metastaze na plućima a primarni kancer bio je na debelom crevu pa jetri. Primao je hemoterapiju u tabletama kselodu. Nije mu pomogla. Sad je bez terapije, kažu da nema svrhe više ga mučiti. Ja se ne mogu s tim pomiriti. Pije Flavin a pio je i GD100. Sta je vaš otac koristio od lijekova? Sve najbolje mu želim. Pozdrav svima na forumu.
aaalexandar
Novi član
Novi član

Re: terapeutska vakcina protiv raka pluća

Post od aaalexandar »

sanči napisao: Sta je vaš otac koristio od lijekova? Sve najbolje mu želim. Pozdrav svima na forumu.
Pozdrav Sanchi i vasem ocu takodje. Nakon HT pocev od prvog ciklusa lekari su mu prepisali dodatno E vitamin.U ishranu sam mu ubacio ulje iz kostice grozdja(ima ga u MAXI-ju,Uniexportu)pogledaj ovde i obrati na tab diskusija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Grape_seed_oil

Nakon zavrsene HT(svih 6 ciklusa)takodje smo nabavili "Shark Aid".Ovo je inace Hrvatski link gde iole ima koliko toliko objasnjenja o cemu se radi:
http://kozmetika.realis.hr/product_info ... cts_id=459

inace se moze nabaviti i kod nas u NS je uvoznik a i sigurno poznajete nekoga ko radi sa Californijom fitness.Napomena nije delotvoran u kombinaciji sa drugim lekovima ili u toku CT
aaalexandar
Novi član
Novi član

Re: terapeutska vakcina protiv raka pluća

Post od aaalexandar »

aaalexandar napisao:
sanči napisao: Sta je vaš otac koristio od lijekova? Sve najbolje mu želim. Pozdrav svima na forumu.
I da,sto se tice same HT,ne znam koje od citostatika je dobijao,posto je to bilo pre 2 god,a papiri ko papiri(zagubljeni).Potrudicu se da ih pronadjem.Samo znam ta je pokazala rezultate i nije imao dodatnu terapiju zracenjem nakon iste.
Odgovori