Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pozdrav svima, trazila sam ali nisam naisla na slicnu temu, ima dosta pisano o stavljanju istog,a da li moze neko da mi kaze kada se skida serklaz i kako, tj da li pod lokalnom ili isto totalnom anestezijom??? Ili se uopste ne daje anestezija...? Cula sam da se skida 2 nedelje pre termina, da li je to istina??? Ima li neko iskustva??? Meni je preventivno stavljen u 5 mesecu trudnoce, sada sam sedmi, ali me zanima kako se i sta radi ...
Cisto da budem obavestena
Kada se skida serklaz nije potrebna anestezija.Cijeli postupak traje dve do tri minute,nista strasno i nista bolno vjeruj mi,Sto se tice vremena kada se skida meni je moj ginekolog skinuo sedam dana pre termina a ja sam rodila devet dana posle.Znaci uzivaj u trudnoci i nemoj da brines bez potrebe,skidanje serklaza neces ni da osjetis,kao na obicnom pregledu je.
Sve naj bolje i sretno!
Serklaz se skida 2-3 nedelje pre termina, kako vec tvoj dr proceni.
Samo skidanje nije nista strasno, kako vec rece dadab, i ne daje se anestezija jer nema potrebe.
Meni je sa starijom cerkom skinut u 37+4, i porodila sam se dva dana posle termina, a sa mladjom skinut u punih 38 nedelja i porodila sam se na termin.