Otok posle resekcije

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
amaryllis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 7:18 pm

Otok posle resekcije

Post od amaryllis »

Pre godinu dana uocen je 'proces' na gornjoj dvojci, drenirano je, leceno je konzervativno i zatvoreno, medjutim, opet su poceli bolovi, zub je snimljen i uocena je poveca gnojna cista koja je zahvatila i deo kosti. Preksinoc je uradjena operacija, uklonjena je cista. Ja sam na klindamicinu od 600 mg, stavljam hladne obloge, nemam bolova ali me plasi sto mi je otok veci nego juce i sto mi je od sinoc natekao i podocnjak a od jutros i unutrasnji ugao oka, da li je to normalno i koliko inace traje? Hvala na odgovoru.
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

To nije pitanje za ovaj forum, nego za kolegu koji je radio operaciju. Verujem da je zakazao kontrolu za dva dana, pa je to prilika za takva pitanja. Otok može biti normalan, ali i ne mora. Potreban je pregled. Internet nije zamena za posetu lekaru.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
amaryllis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 7:18 pm

Post od amaryllis »

Ne, nije zakazana kontrola, samo vadjenje konaca za 7 dana i to je to... Inace, otok se polako povlaci, samo je ostala crvena crta ispod podocnjaka :(
Odgovori