Severuse, molim Vas komentar nalaza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Severuse, molim Vas komentar nalaza

Post od sanči »

Severuse,
otac mi je operisao karcinom debelog creva a kasnije metastaze na jetri. U januaru su nadjene metastaze na plućima. Nalaz skenera od februara bio je: 4 sekundarna depozita na plućima, najveći bazalno desno 54 mm, bazalno levo 34 mm, desno uz srce vel. 11 mm, levo uz medijastinum u nivou račve traheje, ventralno veličine 22 mm, nema pleuralnog izliva ni povećanih limfnih žlezdi. U maju nalaz skenera je kao i prethodni osim što ima više novih manjih metastaza.
Izmedju ta dva skenera pio je xelodu, a nakon drugog skenera doktorica kaže da nema više smisla da prima terapiju jer mu nemože ništa pomoći, tako da mu je nismo davali iako je rekla da to nama na volju prepušta da odlučimo.
Često ima temperature i slabo je pokretan, gotovo nepokretan. Zanima me Vaše mišljenje, da li je ipak trebao nastaviti sa hemoterapijom? markeri CEA su mu 56O A cea 19-9 su 100. Svakodnevno me grize savjest što smo na neki način odustali od borbe. Šta bi vi uradili da ste ne daj Bože na mome mjestu?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Trebalo je nastaviti sa HT u svakom slucaju jer bi mu ona svakako produzila zivot.Konsultujte se opet sa doktorima o eventualnoj hospitalizaciji i nastavku HT.
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Severuse molim vas komentar nalaza

Post od sanči »

Hvala na odgovoru. Neznam sto da radim. Doktorka koja je vodila mog oca ujedno mi je i neka daljnja rodjaka i ona misli da nema smisla da nastavi s hemoterapijom jer će mu malo pomoći i to samo u smislu da sve možda dulje traje ali kaže da se radi o njenom ocu da mu ne bi to uključivala. Uzimao je kselodu i uz tu terapiju rasli su i markeri i broj metastaza, a jako je teško podnosio, dobijao je temperature. Doktorka je rekla da nije za jaču terapiju pa mu je dala kselodu. On sada trenutno stalno leži, nema snage i ne može da se sam kreće, i gubi apetit jer povremeno kaže da ima mučnine. Pije Flavin 7 i hrpu drugih lijekova za srce sećer itd. Šta da radimo?
Odgovori