molim doktore za odgovor

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pejja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 9:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim doktore za odgovor

Post od pejja »

Molim postovane doktore za malo precizniji odgovor: Nakon bolova u želucu i čestih proliva koristio sam Omeprol a 20mg a na pregledima mi je utvrđeno prisustvo Helicobacter pylori i Hipertonični želudac sa dosta sluzi i grubih nabora. Na kontroli mi je određena dijagnoza:"Dg: Gastritis dr. HP pos & Colon iritabile" i terapija:"Th:Nexium; Amoxicilin; Kleromicin i Espanisan caps". Zatim je urađena Rektoskopija:"Urađena do 25 cm.Viđena sluznica uredne arhitekture, bez organskih lezija" i Irigografija:"Irigoskopija sa irigografijama u dvojnom kontrastu: Dolichocolon pp dolichosygma in alto fixata".
Sledeći pregled je biopsija : "Makroskop. nalaz:2mm;Mikroskop. nalaz: Sluznica debelog creva je očuvane arhitektonike, visokog epitela, blago izvijuganih kripti, očuvane populacije peharastih ćelija sa prisutnim po nekim kriptitisom i kript abscesom, a u lamini propriji nalazi se mešoviti zapaljenski infiltrat umereno povećane gustine sa prisutnim po nekim limfoidnim agregatom. Pato-histološka dg: Colitis acuta nonspecifica". Prema rezultatima gastroenterolog donosi dijagnozu i terapiju:" Subjekt. iste poteškoće. Dg.Proctitis ac. i Th.Ovapril i Probiotic". Šta znače kriptitisi i limfoidni agregati?
Odgovori