Pre 2-3 nedelje pokupio sam neki virus, koji su jedan za drugim dobili i moji ukucani / curenje iz nosa, promuklost, temperatura, kasalj ... Zbog ovoga sam desetak dana uzimao Panthenol septolete, kapi za nos i na kraju zbog iskasljavanja sekreta hemofarmove sumece tablete Kasalj. Njih sam izimao pet dana, i to ujutro odmah posle dorucka i onda sam odjedanput primetio da mi se podriguje, a nakon pete sumece tablete osetio sam i bol u zelucu. Prekinuo sam da pijem sumece tablete Kasalj 200 mg, bol je nestao, osetim samo blagu nelagodnost u zelucu posle jela, a podrigivanje je povremeno i to najcesce posle pijenja tecnosti. Ono je bez ikakvih neprijatnosti i mislim da je samo vazduh u pitanju jer podrigivanjem ne osecam neku gadost.
Npr. sinoc posle jedenja zacinjenih sremskih kobasica, osetio sam tezinu u zelucu koja je potom nestala kada sam popio razmuceni med i jabukovo sisrce u casi vode.
Zbog svega ovoga postao sam veoma nervozan, jer sam navikao da sam zdrav, a sada mi stalno nesto fali. Inace, cesto jedem brzo, i bez velikog zvakanja, sto znam da bas nije idealno za zeludac.
Predpostavljam da zbog slivanja sekreta iz sinusa od prehlade jos povremeno osecam blagu mucninu - jer stalno gutam sekret, ali ne i gadljivost prema bilo kojoj vrsti hrane.
Stolica mi je redovna i svakodnevna, bukvalno u isto vreme svakog jutra. Ona je normalne oker boje, ne zaudara, ali je uglavnom kasasta. Sredinom maja pojeo sam neki paradajz koji je dugo stajao i od koga sam dan - dva imao stomacne tegobe. Posle toga moja stolica je skoro konstantno uglavnom cvrsce kasasta ili tek blago formirana, i stomak mi je osetljviji u smislu da ne mogu da mesam razlicite vrste hrane onako kao pre toga.
Inace, nedavno sam zbog moguceg problema sa preponskim bruhom, pocetkom maja, uradio ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena -i sve je bilo OK, a onda sam pocetkom juna, proverio i kompletnu krvu sliku, ukljucujuci i test na heliko bakteriju, i sve je bilo u redu.
Ovo podrigivanje mi bas ide na zivce i brine me? Da li je moguce da sam tim lekom za iskasljavanje poremetio rad zeluca?
vazduh u želucu i podrigivanje
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm