glasne zice
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 11:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
glasne zice
da li je moguce dobiti dublji glas operacijom glasnih zica?
- terpsichore
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
jeste moguce, ali je veoma riskantno! u najgorem slucaju bi mogao ostati bez glasa.
koliko godina imas? musko/zensko?
pokusaj sljedece za pocetak: pricaj par minuta (odnosno koliko izdrzis) dnevno dok drzis cep od pluta medju zubima.
npr. dok ucis na glas ili uzmi neku knjigu/casopis etc. pa citaj na glas. tu vjezbu koriste glumci da bi dobili dublji glas. navodno funkcionise!
a najstarija vjezba je ona sa kamencicem: dok je kamencic na jeziku, artikulacija i glas postanu jasni. to neki ljudi koriste dok recimo prezentuju nesto ili drze govor.
ako ne primjetis promjene, onda pokusaj casevima pjevanja ili se obrati logopedu.
pokusaj sljedece za pocetak: pricaj par minuta (odnosno koliko izdrzis) dnevno dok drzis cep od pluta medju zubima.
npr. dok ucis na glas ili uzmi neku knjigu/casopis etc. pa citaj na glas. tu vjezbu koriste glumci da bi dobili dublji glas. navodno funkcionise!
a najstarija vjezba je ona sa kamencicem: dok je kamencic na jeziku, artikulacija i glas postanu jasni. to neki ljudi koriste dok recimo prezentuju nesto ili drze govor.

ako ne primjetis promjene, onda pokusaj casevima pjevanja ili se obrati logopedu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
-
- Novi član
e ovako..posto sam krenuo na fakultet gde se od nas trazi da se rade prezentacije, seminari i sl.. i sve to treba prezentovati pred 300 studenata..posto imam kako da kazem tanji glas ili nezan ne znam ni ja kako da zovem te mi to smeta...meni je to veliki kompleks..mozda ce me neki osudjivati zbog toga ali sta da radim to je jace od mene..inace ja sam muskarac od 20 god..time je moj problem jos veci...
-
- Novi član
hvala puno na savetima..valda ce nesto pomoci..terpsichore napisao:jeste moguce, ali je veoma riskantno! u najgorem slucaju bi mogao ostati bez glasa.
a najstarija vjezba je ona sa kamencicem: dok je kamencic na jeziku, artikulacija i glas postanu jasni. to neki ljudi koriste dok recimo prezentuju nesto ili drze govor.![]()
a koliko kosta takva operacija..da li je laserska ili " sekacka "
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 12:48 am
glasne zice
Kod nas u Makedoniji je geslo- jedno zivo jaje svako jutro- glas daje. Ovo ozbiljno- uopste ne zezam. Pevala sam u horu 6 godina i zamisli koliko jaja sam popila. A znam da i neki pevaci konzumiraju posebni melem za glasne zice koji im pomaze da ih ojacaju i pruze im dodatnu snagu. Eto toliko ja znam o tome. Pokusaj- nece ti skoditi.
-
- Novi član
Re: glasne zice
[quote="soncence"]Kod nas u Makedoniji je geslo- jedno zivo jaje svako jutro- glas daje.
znam , cuo sam za to ali ima jedan problem..alergican sam na jaja..
znam , cuo sam za to ali ima jedan problem..alergican sam na jaja..
Re: glasne zice
Ja ti toplo preporucujem da poces sa radom nekih vibracionalnih meditacija svakodnevno. Ne samo sto ce da ti se produbi glas nego ces cak i psihu dovesti u red. Da ne nabrajam mnoge druge stvari koje se mogu dako postici.kovach.tauro napisao:da li je moguce dobiti dublji glas operacijom glasnih zica?
Produbljivanje glasa nece biti onako gadno kao iz bacve vec prilicno lepo

Onako fency

- terpsichore
- Stalni član
- terpsichore
- Stalni član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 8:40 pm
kovach.tauro
Nije mi poznato, ali mozda funkcionise. Probaj sa nekim ko se bavi meditacijom, jogom, tj, sa onima koji upotrebljavaju CHANTS OF TIBETAN MONKS. Ja imam 2 cd-a i stvarno ima jedna "pesma" sa tim ponavljanjem "ooooommmmmm" vibracija, glasa, sto ne moze nikako da ti odmogne. Te vibracije inace povoljno uticu na smirenost, vibracije u mozgu /koliko ja znam/ i jos mnogo toga.
Pitaj nekoga u nekoj glumackoj skoli sta da uradis. Znas da su ljudi lecili, stidljivost, tremu, mucanje po glumackim skolama.
Probaj da ti savet da neki strucjak iz muzicke sfere. Kako je Tose Proeski mogao da peva /a i svi drugi mogu da nauce, manje-vise, zavisi od talenta, a Tose je NADTALENAT/ , da izvede pesmu sa visokim tonovima, niskim a cak je citavu godinu trenirao da ima slican glas Lucanu Pavarotiju. Samo treba vreme.
Idi kod logopeda, psihologa... Sve probaj PRE NEGO STO SE ODLUCIS NA OPERACIJU!!!
Pitaj nekoga u nekoj glumackoj skoli sta da uradis. Znas da su ljudi lecili, stidljivost, tremu, mucanje po glumackim skolama.
Probaj da ti savet da neki strucjak iz muzicke sfere. Kako je Tose Proeski mogao da peva /a i svi drugi mogu da nauce, manje-vise, zavisi od talenta, a Tose je NADTALENAT/ , da izvede pesmu sa visokim tonovima, niskim a cak je citavu godinu trenirao da ima slican glas Lucanu Pavarotiju. Samo treba vreme.
Idi kod logopeda, psihologa... Sve probaj PRE NEGO STO SE ODLUCIS NA OPERACIJU!!!