objasnjenje Ekga i tetrazepama

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

objasnjenje Ekga i tetrazepama

Post od milicica »

Bila sam kod kardiologa i interesuje me prilikom citanja EKGa napisao je redukovan r od V1-V3,pa me zanima sta to znaci? Inace u vezi EKGa pise sledece:sinusni ritam,normogram,frekvenca oko 55 u min,redukovan r od V1-V3.
Pored ovoga htela bih jos da pitam od terapije prepisao mi je izopamil 80 2*1 i tetrazepam MIP 50 2*1/2 dnevno.Za izopamil znam odprilike za sta sluzi al tetrazepam nikad nisam pila pa me zanima za sta je taj lek ,jel to lek za smirenje ili...?
Hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Sama redukcija R zupca u prekordijalnim odvodima tj v1-v3, bez drugih promena u EKG-u ne znači mnogo inače bi označavala "elektrofiziološku istanjenost" miokarda, da ne ulazim u detaljnija objašnjenja...EKG se gleda u celini pa se onda tumači, pošaljite sliku EKG-a pa da vidimo.
Tetrazepam je benzodizepin koji je anksiolitik (za smirenje) ali ima i antidepresivno dejstvo.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori