Bila sam kod kardiologa i interesuje me prilikom citanja EKGa napisao je redukovan r od V1-V3,pa me zanima sta to znaci? Inace u vezi EKGa pise sledece:sinusni ritam,normogram,frekvenca oko 55 u min,redukovan r od V1-V3.
Pored ovoga htela bih jos da pitam od terapije prepisao mi je izopamil 80 2*1 i tetrazepam MIP 50 2*1/2 dnevno.Za izopamil znam odprilike za sta sluzi al tetrazepam nikad nisam pila pa me zanima za sta je taj lek ,jel to lek za smirenje ili...?
Hvala
objasnjenje Ekga i tetrazepama
Sama redukcija R zupca u prekordijalnim odvodima tj v1-v3, bez drugih promena u EKG-u ne znači mnogo inače bi označavala "elektrofiziološku istanjenost" miokarda, da ne ulazim u detaljnija objašnjenja...EKG se gleda u celini pa se onda tumači, pošaljite sliku EKG-a pa da vidimo.
Tetrazepam je benzodizepin koji je anksiolitik (za smirenje) ali ima i antidepresivno dejstvo.
Tetrazepam je benzodizepin koji je anksiolitik (za smirenje) ali ima i antidepresivno dejstvo.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]