molim za pomoć

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gocili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 11:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim za pomoć

Post od gocili »

Molim vas da mi malo rastumačite moje dijagnoze,jer mi ništa nije jasno.Hipertensio arterialis esentialis labilis Syncopa et collapsus Syndroma anginae pectoris Block rami dextri fasciculi Hisi incompletus Hipertensio arterialis essentialis-oscilatoria Myocarditis chronica-VS. Pila sam betablokatore od kojih mi nije bolje (presolol,propafen,concor,propranolol) i verujte već 3 godine ne mogu da funkcionisem normalno jer mi je malo-malo jako loše .Molim vas ako nije problem neki savet Hvala unapred
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Re: molim za pomoć

Post od draganvma »

1. Hipertensio arterialis esentialis labilis ili Hipertensio arterialis essentialis-oscilatoria = povišen krvni pritisak, čije vrednosti osciliraju a uzrok istog nije utvrđen
2. Syncopa et collapsus = nesvestice i pad u nesvest
3. Syndroma anginae pectoris = javljanje anginoznih bolova usled nedovoljne oksigenacije srčanog mišića, nije navedeno da li se radi o stabilnoj ili nestabilnoj pektoralnoj angini
4. Block rami dextri fasciculi Hisi incompletus = nekompletan blok desne grane Hisovog snopa provodnog nervnog sistema srca, nije posebno značajna EKG dijagnoza jer se često javlja i ne predstavlja klinički značajan entitet
5. Myocarditis chronica-VS = hronična upala srčanog mišića ali ne kao postavljena dijagnoza, već kao sumnja tj "veoma liči" - to je ovo VS

6. Što se saveta tiče, svakako je neophodan neki od testova opterećenja, UZ srca, možda i koronarografija... javite se kardiologu.[/i][/b]
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori