molim za pomoć
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 11:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim za pomoć
Molim vas da mi malo rastumačite moje dijagnoze,jer mi ništa nije jasno.Hipertensio arterialis esentialis labilis Syncopa et collapsus Syndroma anginae pectoris Block rami dextri fasciculi Hisi incompletus Hipertensio arterialis essentialis-oscilatoria Myocarditis chronica-VS. Pila sam betablokatore od kojih mi nije bolje (presolol,propafen,concor,propranolol) i verujte već 3 godine ne mogu da funkcionisem normalno jer mi je malo-malo jako loše .Molim vas ako nije problem neki savet Hvala unapred
Re: molim za pomoć
1. Hipertensio arterialis esentialis labilis ili Hipertensio arterialis essentialis-oscilatoria = povišen krvni pritisak, čije vrednosti osciliraju a uzrok istog nije utvrđen
2. Syncopa et collapsus = nesvestice i pad u nesvest
3. Syndroma anginae pectoris = javljanje anginoznih bolova usled nedovoljne oksigenacije srčanog mišića, nije navedeno da li se radi o stabilnoj ili nestabilnoj pektoralnoj angini
4. Block rami dextri fasciculi Hisi incompletus = nekompletan blok desne grane Hisovog snopa provodnog nervnog sistema srca, nije posebno značajna EKG dijagnoza jer se često javlja i ne predstavlja klinički značajan entitet
5. Myocarditis chronica-VS = hronična upala srčanog mišića ali ne kao postavljena dijagnoza, već kao sumnja tj "veoma liči" - to je ovo VS
6. Što se saveta tiče, svakako je neophodan neki od testova opterećenja, UZ srca, možda i koronarografija... javite se kardiologu.[/i][/b]
2. Syncopa et collapsus = nesvestice i pad u nesvest
3. Syndroma anginae pectoris = javljanje anginoznih bolova usled nedovoljne oksigenacije srčanog mišića, nije navedeno da li se radi o stabilnoj ili nestabilnoj pektoralnoj angini
4. Block rami dextri fasciculi Hisi incompletus = nekompletan blok desne grane Hisovog snopa provodnog nervnog sistema srca, nije posebno značajna EKG dijagnoza jer se često javlja i ne predstavlja klinički značajan entitet
5. Myocarditis chronica-VS = hronična upala srčanog mišića ali ne kao postavljena dijagnoza, već kao sumnja tj "veoma liči" - to je ovo VS
6. Što se saveta tiče, svakako je neophodan neki od testova opterećenja, UZ srca, možda i koronarografija... javite se kardiologu.[/i][/b]
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]