da li sam trudna

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mirta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 14, 2008 2:13 pm

da li sam trudna

Post od mirta »

help!imala sam ne zasticene odnose 7 dana pre i posle menstruacije,to je bilo pre oko 20 dana da li je moguce da sam trudna i da imam simptome slicne kao u trudnoci
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Noa »

savet - test babyrapid!
veoma je pouzdan vec nakon 7 do 10 dana!
imas ga u svakoj apoteci, kosta oko 250 din!
Srecno!
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Sasvim je moguce da si trudna,mada to sto imas simptome trudnoce lako moguce i da si umislila trudnocu,meni se to uvek desava kad mi kasni menstrruacija.Kupi test baby rapid je veoma pouzdan ili ajde do svog doktora tako ces naj lakse naci odgovor na svoje pitanje.
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Moguce je da si trudna. Ovulacija nije kod svake zene u isto vreme, a metoda kontracepcije na bazi plodni/neplodni dani je jedna od najnepouzdanijih. Pri tom vecina zena ne racuna na to koliko jos posle odnosa spermatozoidi mogu da prezive i da lako mogu da stignu iz neplodnih u plodne dane.
Ko sto rekose gore pre mene, kupi test i znaces na cemu si.
mirta
Novi član
Novi član

Post od mirta »

hvala na savetima,uzasno mi je naduven stomak i tvrd i jos jedno pitanje,kada se zeni javljaju prvi simptomi u trudnoci
mirta
Novi član
Novi član

Post od mirta »

kupila sam neki BBtest i radila ga u pola sedam uvece nego problem je i to sto je bio malo zagreban na plocici za ocitavanje i jedva mi se pokazala i prva crta da je test uradjen,baksuz.moracu da ga ponovim i ako mi se pojavila na njemu jedna crta.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

To sto je on zagreban znaci da je testiran, a ne radi se u pola sedam uvece, vec ujutru sa prvim urinom
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Moze da se radi i uvece ako je test dovoljno osetljiv.. recimo ja sam moj radila u 15h poslepodne :lol:
ali nije bio neki no name, vec baby rapid...
mislim da to sto je zagreban ne bi trebalo da utice na njegovu hemijsku strukturu, i da bi se pojavila 2. crtica da jesi trudna.. ali ajde, ponovi, za svaki slucaj ;)
Slika
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tinna25 »

Meni je pokazalo takodje II u 1 popodne nakon sestog urina, ali verovatno je bila veca trudnoca, samim tim i veci procenat hormona koji je osetljiv na trakici, ako je njoj manja trudnoca preporucljivo je prvi jutarnji da ponovi da bi bila 100% sigurna...
lancer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 10:39 pm

Post od lancer »

Uradi betu iz krvi i znaćeš na čemu si :wink:
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Ma dajte....nije lako ni ostati trudan.
Prvo ako si imala nezasticene odnose doduse u periodu neplodnih dana moguce je da ostanes trudna samo ako ti menstruacije saraju tj nisu redovne kao kod drugih zena.Ako su svaki mjesec po tvom kalendaru redovne ma tada su ti neplodni dani i uzivaj.Te simptome sto imas to je PMS koji te drma pred menstruaciju.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ne slazem se sa tobom Waltera. Uopste nije tesko ostati trudan (sem ako nemas problema sa sterilitetom). Imam nekoliko drugarica koje su ostale trudne iz jednog neopreznog puta. Neke su postale mame, a neke su abortirale. Uglavnom ove druge nisu to bas tako lako prebolele.
Ja licno sam bebu napravila iz samo jednog pokusaja, doduse kod mene je to bilo zeljeno. Neko ko ima neredovne menstruacije, nema sanse da zna kada su mu tacno plodni dani...
Ne zelim Mirti nista lose, ali to mi bas lici na ruski rulet....
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tinna25 »

Dea napisao:Ne slazem se sa tobom Waltera. Uopste nije tesko ostati trudan (sem ako nemas problema sa sterilitetom). Imam nekoliko drugarica koje su ostale trudne iz jednog neopreznog puta. Neke su postale mame, a neke su abortirale. Uglavnom ove druge nisu to bas tako lako prebolele.
Ja licno sam bebu napravila iz samo jednog pokusaja, doduse kod mene je to bilo zeljeno. Neko ko ima neredovne menstruacije, nema sanse da zna kada su mu tacno plodni dani...
Ne zelim Mirti nista lose, ali to mi bas lici na ruski rulet....
Dea, zasto mislis da nije tesko ostati sem ako nemas problem sa sterilitetom. Ja ga nisam imala pa sam tek nakon godinu dana ostala trudna, a pritom nisam imala bas nikakvih problema...?
Odgovori