opet colitis-molim vas za odgovor

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pejja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 9:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

opet colitis-molim vas za odgovor

Post od pejja »

dok ja nađem....ostavio sam poruku danas valjda u drugoj sobi ...moze li nego da mi odgovori molim vas?
Molim postovane doktore i pacijente sa iskustvom koji mi mogu pomoci i prokomentarisati moje probleme da mi odgovore:
Dana 23.10. 2007. sam se javio u DZ Zvezdara prvi put zbog bolova i grceva u zelucu i stomaku kada me je dr. opste med. uputila u privatnu labaratoriju radi analize krvi na Helicobacter pylori ( rezultati su: IgA 4.40 U/mL <5.0 i IgG 3.20 U/mL <1.0 ).Gastroenterologu u KBC Zvezdara sa dijagnozom: "Dg: Non ulcus dyspepsio. " određuje mi terapiju: Th: 1/ omeprol a 20mg 1 ujutro pre jela 2/ sulpirid 2x1 cap 2 meseca 3/ maslinovo ulje 1 sup. kašika ujutro."a 25.12.2007. me je pregledala ponovo i odredila mi preglede i Th:″Uraditi KS i Se,osnovnu biohemiju abdomena , rtg gastroduodenuma i ureaza izdisajni test na Nuklear. medicini KCS Th: Nexium tbl 20 mg po potrebi do kontrole.″ Na Ureaza izdisajnom testu rezultati potvrđuju prisusvo bakterija Helicobacter pylori a izveštaj na RTG pregledu je sledeći : "Jednjak normalnog toka i kalibra. Hipertonični želudac sa dosta sluzi i grubih nabora.Bulbus deformisan bez sveže ulkusne niše.Duodenulni ram pravilan.". Na kontroli određena mi je dijagnoza:"Dg: Gastritis dr. HP pos&Colon iritabile" i terapija: " Th:Nexium tbl. 20 mg; Amoxicilin caps. 500mg; Kleromicin tbl. 500 mg i Espanisan caps." Rektoskopija: "Urađena do 25 cm.Viđena sluznica uredne arhitekture, bez organskih lezija"a Irigografija:"Irigoskopija sa irigografijama u dvojnom kontrastu: Dolichocolon pp dolichosygma in alto fixata". Na ultrazvučnom pregledu 01.04.2008. godine, na Kabinetu za EHO DZ Zvezdara:" Eho pregled abdomena: Jetra,pankreas i slezina b.o. Žučna kesa i žučni kanali bez sluznog sadržaja.Oba bubrega normalne veličine bez znakova staze.Desno u donjem polu kalkulus promena 1cm.Mokraćna bešika prazna". Sledeći pregled gastroenterologa: "Dg.Dolichocolon pp dolichosygma.Non ulcus dyspepsio. Irigografija u prilogu.Subjektivno iste tegobe.Predlažem ponoviti rektoskopiju bez pripreme samo za biopsiju na mikr.Kolitis.gde se pokazuju rezultati : " Makroskopski nalaz:2mm; Mikroskopski nalaz: Sluznica debelog creva je očuvane arhitektonike, visokog epitela, blago izvijuganih kripti, očuvane populacije peharastih ćelija sa prisutnim po nekim kriptitisom i kript abscesom, a u lamini propriji nalazi se mešoviti zapaljenski infiltrat umereno povećane gustine sa prisutnim po nekim limfoidnim agregatom. Pato-histološka dg: Colitis acuta nonspecifica. " Prema rezultatima u navedenom izveštaju 10.06.2008.gastroenterolog navodi: " PH nalaz-Colitis ac. nonspecifica sa nalazom po nekog kriptitisa i kriptapscesa. " i donosi dijagnozu i terapiju: " Dg.Proctitis ac. i Th.Ovapril 2x500mg u toku jela 7 dana; Probiotic tbl. 1x1 naveče u 20h ; kontrola za mesec dana. " Da li je u pitanju teža bolest?Zahvaljujem svima na pomoći i savetima.
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

Bez ljutnje ovo vam ne govorim zlonamjerno,napisali ste toliko opsirno da se tesko sta vise moze povezati,moj vam ja savjet da to objasnite u malo kracim crtama tako ce te prije i dobiti odgovore i pomoc,mozda ja nisam u pravu al eto to je neko moje misljenjePostavili ste temu vec par puta i dobili samo jedan odgovor pa sta vam to govori
Odgovori