Problem

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
raderade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 5:54 pm

Problem

Post od raderade »

Pre svega postovanje svima

Zovem se Rade i iz beograda sam, imam 24 god i imam problem sa abdomenom ( stomakom ).

Bio sam na skeniranju zeludca ili kako se vec kaze i dobio sam odgovor ( papir ) od lekara ..( lekar je bila neka BABA koja ima oko 65-70 god ni ne znam kako moze da radi u zdravstvu .. koja mi apsolutno nista nije rekla .. )

RTG : GASTROUODENUMA
Jednjak pravilnog lumena uredne pasaze
Znaci HI HE velicine pomorandze
Zeludac visoko poprecno polozen Prisutan hypersecretorni sloj
BUlbus pravilan DUodenalni venac pravilan

DG

- HIJATUS HERNIJA
- CASADA VENTIRUCLI
- HYPERSECRETIO VENTIRUCLI

Tako mi pise na ovom papiru sto sam dobio od nje.

Nikada u zivotu nisam imao ni jednu bolest niti nesto .. igrao sam kosarku 7 god, imam 199 cm i oko 120 KG ..nemam bolove u stomaku ..desava mi se ujutru kada ustanem da imam strasan zadah ( miris ) direktno iz stomaka .. znaci ne iz usta ..

Cuo sam razne price za tu hijatus herniju ..ali bih voleo da cujem neka misljenja vasa odavde ...kazu mi da moram POD HITNO na operaciju ( mada mi to nije reko ni jedan hirurg niti ni jedan doktor , mada jos nisam ni bio kod hirurga )
Zanima me znaci da li to moze da mi se ukloni nekako sa nekim lekovima.travama,cajevima itd..
Iskreno ... mlad sam i mogu vam reci da sam se malkice uplasio ..

Nadam se da cete mi izaci u susret i odgovoriti.

`Postovanje
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

bavljenje sportom je najvise u vezi sa kardiovaskularnim bolestima...
dijafragma je misic koji se nalazi izmedju grudi i stomaka, ona ima nekoliko otvora na sebi, kroz jedan od njih prolazi jednjak, a odmah ispod dijafragme je zeludac. kod vas dolazi do prelazenja zeluca gore, "kroz rupu" na dijafragmi. sebi cete pomoci tako sto cete jesti manje obroke nekoliko puta dnevno, a uvece 2-3 sata pred spavanje nista necete jesti. gazirana pica, ljuta hrana, mnogo kafe, cigarete itd. iritiraju jednjak i stvaraju tegobe i treba da ih izbegavate. ne stezite telo uskom garderobom, smrsajte ako imate prekobrojne kg.
odredjeni broj hernija se leci operacijom-da li ste vi taj slucaj ne moze se reci na forumu! terapiju treba da odredi dr koji vas uzivo pregleda, gastroenterolog.
Odgovori