Suprug i ja planiramo potomstvo, pa sam iz tog razloga posle duze pauze posetila privatnog ginekologa pre dva meseca.
Inace, menstruacije su mi uredne i nisu bolne. Ustanovljena mi je ektopija na grlicu (koju doktorka planira da sanira putem KRIO za 7 dana), u AVF sinistroponiran, pokretljiv i neosetljiv, adenksa desno slobodna, levo lako zadebljana i osetljiva (nemam pojma sta sve ovo znaci), uterus u AVF sinistroponoran 60x38x48, kavum prosiren i u njemo evidentan ENDOMENTRIJALNI POLIP 18mm, L.O. uz uterus sa fol. 14x13mm. D.O. 18x18 normalnog Uz izgleda, duglas Uz prazan.
Ono sto me interesuje i sto me je zbunilo je to sto mi je dala prvo da 3 meseca pijem PRIMOLUT-NOR pocevsi od 16. dana od 1. dana menstruacije 2x1 dnevno po 10 dana. Ako posle toga polip i dalje bude tu onda predlaze histeroskopiju. Ovo je neka vrsta medikamentne kiretaze.
Vidim da se uglavnom odmah predlaze histeroskopija ili laparoskopija, pa me interesuje sta mislite moze li se osloboditi END. POLYPA na ovaj nacin ili samo gubim vreme?!